Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Marte si Chakra Radacina

Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Marte si Chakra Radacina

Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Marte si Chakra Radacina

In cadrul programului de afirmatii Omul Creator, dupa activarea cuplului Venus/Chakra Sacrala de la inceputul lunii mai, urmeaza, in perioada 15-21 mai 2017, perechea formata din Marte si Chakra Radacina. Este o trecere energetica fireasca intre doi centri care guverneaza tot ce e mai pamantesc in noi, fizicalitatea noastra, emotiile primare, sexualitatea si procrearea.

 

Etimologie

Numele planetei Marte are o etimologie complexa, derivata din combinarea mai multor nume de zei: Ares, Mavors, Maris. Poate insemna: “Cel care intoarce rezultatul bataliei”, “Barbat”, “Distrugatorul”.De aici, rezulta si o simbolistica la fel de variata, chiar contradictorie.

 

Simbolistica

Ma bucur sa readuc in constiinta noastra conotatiile pierdute in timp ale planetei Marte, care  il imblanzesc si il pozitiveaza, in cele mai multe cazuri. In acest fel, putem obtine o viziune integrata asupra centrului energetic si putem lucra cu tot arealul sau de putere. Enumar mai jos simbolistica lui mai putin cunoscuta, aflata in afara binecunoscutei sintagme de ‘zeu al razboiului’.

Marte simbolizeaza reinvierea naturii, fiind asociat cu prima luna din calendarul roman, luna martie si cu echinoctiul de primavara. Marte semnifica munca agrara, legatura cu Pamantul si cu roadele sale, cu abundenta sa. Marte are si conotatia de pacificator, cel care transforma razboiul in pace sau cel care asigura pacea. Marte este si parintele Romei,  un izvor de viata, cel care procreaza.  Este si protectorul padurilor si al animalelor salbatice, el exprimand originile, natura in forma ei primara. Animalele cu care este asociat sunt lupul, ursul si ciocanitoarea, care au in comun puterea actiunilor lor. In final, mentionez iubirea la cotele cele mai inalte, simbolistica extrasa din mitul dragostei pasionale dintre Venus si  Marte.

 

Chakra Radacina si alte conexiuni

Chakra Radacina este chakra care conecteaza corpul nostru energetic la energia Pamantului. Ea este chakra prin care ne propulsam in viata dupa viata, in sirul lung al existentelor noastre pe aceasta planeta. Aici este vitalitatea noastra, forta noastra de viata, motorul care ne impinge inainte la fel ca pe primul ghiocel care strapunge zapada.

Culoarea care vibreaza armonic cu chakra si cu planeta mentionate mai sus este ROSU VIU. Arhanghelul care guverneaza Chakra Radacina este Jophiel, arhanghelul bucuriei si al poftei de viata. De asemenea, in sistemul propriu de corelatii, cifra NOUA este cea are vibratii armonice cu planeta Marte.

Recomandari

Pentru integrarea energiilor revitalizante ale lui Marte, pe langa rostirea afirmatiilor, consider utile urmatoarele abordari:

  • Imi traiesc viata la maxim, cu bucurie si cu cat mai multa miscare.                    
  • Practic exercitii yoga/meditatii pentru echilibrarea Chakrei Radacina si pentru cresterea vitalitatii.           
  • Aduc in viata mea vibratia cifrei NOUA, prin mentalizare, scriere, numarare, etc.
  • Ma imbrac in nuante de rosu viu si port pandantive/bijuterii cu coral rosu.
  • In echilibru, emotia cu care este asociat acest centru este IUBIREA, ca opusa fricii. Pentru armonizare emotionala la nivelul acestui centru, se pot folosi urmatoarele remedii Bach: Mimulus, Aspen, Rock Rose, Cherry Plum, Red Chestnut, Rescue Remedy.   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *