Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Mercur si Chakra Gatului.

Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Mercur si Chakra Gatului.

Astazi continuam programul de afirmatii Omul Creator, in cadrul caruia am activat deja trei centri energetici:  cei doi centri de la baza corpului: Venus/ Chakra Sacrala si Marte/ Chakra Radacina si un centru superior, situat intre sprancene, Jupiter/Al Treilea Ochi.

Conform astrologiei vedice, pe 15 iunie Soarele intra in zodia Gemeni, guvernata de Mercur, crescand mult vibratia acestei planete in constiinta colectiva. Astfel, am ales ca urmatorul centru energetic cu care lucram, in perioada 15-21 iunie, sa fie Mercur/Chakra Gatului.

Etimologie

In astrologia europeana, numele planetei  este acelasi cu numele zeului roman al MESAGERilor si al comertului. Cuvantul Mercur se poate traduce ca si “ comert, marfa” sau acceptand radacina dintr-o limba proto-europeana, cu sensul de “limita, granita”. Ultimul sens se verifica si el in atributele zeului, Mercur fiind cel care face LEGATURA intre lumea de sus si lumea de jos.

In mitologia greaca, Hermes este corespondentul lui Mercur, iar numele lui se traduce prin “marcaj de distanta” sau prin “ a lega, a aduce impreuna.”

In astrologia vedica, planeta/zeitatea este numita Budha sau Saumya, care inseamna “FIU al Lunii”, el fiind nascut din relatia lui Brihaspati (Jupiter) cu Chandra (Luna).

Este o sincronicitate frumoasa care leaga toate aceste arhetipuri si care m-a ajutat sa asociez Chakra Gatului cu planeta Mercur. Practic, centrul energetic Mercur/Chakra Gatului se situeaza in corp  intre Chakra Inimii /Luna si Al Treilea Ochi /Jupiter, ca un copil intre parintii lui, cum sugereaza mitologia hindusa.

De asemenea, responsabilitatile zeitatilor asociate- Mercur, Hermes  se coreleaza perfect cu functiile energetice care le are Chakra Gatului, aceea de intermediere, de legatura a partii de jos cu cea de sus, a mintii cu inima, a subconstientului cu constiinta superioara.

Simbolistica

Elementele caracteristice pentru Mercur sunt: coiful cu aripi, caduceul sau toiagul cu doi serpi incolaciti si incaltamintea cu aripi. Se desprind de aici conotatiile de mesager/ inger, de RAPIDITATE a reactiilor si de INTERMEDIERE intre planurile divin si cel uman.

La greci, Hermes Arcadianul este CALAUZA sufletelor, orator, calator, atlet, patronul SCOLIlor, al hotilor, al negustorilor, inzestrat cu FORTA PROFETICA si CRAINIC divin. Hermes mai are o infatisare importanta, ca Trismegistus. Acesta este un zeu INTELECTual, al cunoasterii secretelor divine, educatorul preotilor, astronom, astrolog, legislator, ocrotior al geografiei si patron al medicinei.

Si prezenta mercurului ca element chimic este de luat in calculul interpretarilor energetice, el fiind singurul metal in stare lichida, in conditii normale de temperatura si presiune.El reuneste astfel mai multe realitati/stari intr-una singura. Este de asemenea metalul folosit in alchimie, in incercarea veche de cand lumea de a produce aurul. Prin comparatie, Chakra gatului este sediul ratiunii/comunicarii /al Vocii noastre Divine, acolo unde rezida puterea de a ne transforma gandurile si cuvintele in aur.

Chakra Gatului si alte conexiuni

Chakra Gatului este localizata la nivelul gatului si este asociata natural cu afirmatia “ EU VORBESC.” Procesele de rationalizare, de judecata, de analiza sunt coordonate energetic de la nivelul acestei chakre, la fel ca si capacitatea noastra de integrare, de intelegere a fiintei noastre si a tuturor aspectelor din viata noastra ca pe niste realitati complexe materiale – emotionale – spirituale.

Culoarea care vibreaza armonic cu chakra si cu planeta mentionate mai sus este ALBASTRU/VERDE. Arhanghelul care guverneaza Chakra este Zadkiel, numele lui traducandu-se prin “dreptatea lui Dumnezeu”.

De asemenea, in sistemul propriu de corelatii, cifra TREI este cea care are vibratii armonice cu planeta Mercur. Chiar si prin reprezentarea grafica, aceasta cifra aduce in prim plan integrarea dualitatii, legatura dintre planurile divin si uman pe care o face Mercur.

 

Recomandari

Pentru asimilarea energiilor Vocii Divine de la nivelul centrului Mercur/Chakra Gatului, pe langa rostirea afirmatiilor, consider utile urmatoarele abordari:

  • Comunic intotdeauna adevarul sufletului meu, sincer si deschis.
  • Practic exercitii yoga/meditatii pentru echilibrarea Chakrei Gatului si pentru deschiderea canalului minte-inima. Un exercitiu util este statul in Lumanare.     
  • Aduc in viata mea vibratia cifrei TREI, prin mentalizare, scriere, numarare, etc.
  • Ma imbrac in nuante de ALBASTRU/VERDE si port pandantive/bijuterii de smarald sau alte pietre pretioase de culoare verde-albastruie.
  • In echilibru, emotiile asociate acestui centru tin de tranzitia dificila, de anxietatea provocata de mastile purtate si de influenta altora asupra gandirii noastre,  ca opuse increderii in ratiunea-inima proprie . Pentru armonizare emotionala la nivelul chakrei/planetei, pot folosi urmatoarele remedii Bach: Walnut, Agrimony, Centaury, Holly.   
  • Rostesc zilnic afirmatiile pentru Mercur din programul OMul Creator. Abonare la contact@universulom.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *