Programul de afirmatii OMul Creator – Despre Saturn si Chakra Coroana

Programul de afirmatii OMul Creator – Despre Saturn si Chakra Coroana

In periplul nostru din ultimele doua luni, am activat pana acum patru centri energetici:  cei doi centri de la baza corpului- Venus/ Chakra Sacrala si Marte/ Chakra Radacina, un centru superior, situat intre sprancene – Jupiter/Al Treilea Ochi si un centru integrator, unde se intersecteaza energiile fizice cu cele mentale- Mercur/Chakra Gatului.

Ajungem acum, in continuarea programului de afirmatii OMul Creator, la un nou centru energetic, format din perechea Saturn- Chakra Coroana. Rezonanta planetei Saturn cu Chakra Coroana este foarte clara, in primul rand prin pozitionarea in spatiul cosmic/energetic.

Saturn este ultima si cea mai “grea” dintre planetele personale, fiind si cea mai indepartata de Soare dintre acestea. Uranus, Neptun si Pluto sunt considerati astri transpersonali, cu influente la nivel colectiv, care au o amprenta mai slaba in harta noastra individuala.

Chakra Coroana este situata in crestetul capului, cel mai sus din sistemul de chakre de la nivelul corpului nostru fizic, la fel cum Saturn este cel mai “sus” in sistemul planetelor personale.

Zile cu Saturn retrograd

Ca de obicei, am o motivatie astrologica pentru alegerea momentului propice de a lucra cu energiile astral-personale. Ne aflam acum in plina perioada de retrogradare a lui Saturn. Aceasta perioada dureaza in jur de patru luni, iar in aceste zile, el viziteaza din nou, mergand inapoi, zodia Scorpionului.

In concluzie, pe langa faptul, ca “ne intoarcem inapoi” in planurile si schemele noastre de viata, schimbam din nou si modalitatile de actiune, de la stilul social-umanist al Sagetatorului la cel intim-psihanalitic al Scorpionului.

Consider ca aprofundarea teoretica si practica a energiilor Saturniene/ ale Chakrei Coroana in aceste zile ne poate ajuta sa gasim mai rapid caile de solutionare ale unor situatii “grele”, stagnante, din viata noastra.

Etimologie

In astrologia europeana, numele planetei este preluat de la zeitatea greco-romana Cronos/Saturn. Cronos inseamna “ a exersa BALANSUL”, “a domni peste”, “A GUVERNA ”.Din mitologie, aflam despre Cronos ca este fiul lui Uranus, care initial isi castreaza tatal si apoi isi mananca proprii copii, pentru a-si asigura CONTINUITATEA pe tron.

In astrologia vedica, planeta/zeitatea este numita Shani sau “cel care se misca INCET”. Intr-adevar, in sistemul vedic se lucreaza doar cu sapte astri- fara planetele transpersonale, iar Saturn este astrul cel mai lent, el parcurgand un ciclu zodiacal complet in aproximativ treizeci de ani. Consecutiv, efectele planetei isi fac aparitia lent in viata noastra, dar sunt foarte STABILE.

Legendele il consemneaza pe Shani ca fiind Fiul Soarelui. Este zeitatea responsabila cu lectiile in timpul vietii actuale si ,totodata, cu KARMA din vietile trecute. Animalele-simbol pentru Shani sunt CORBUL, dar si leul, calul, magarul, iar culoarea caracteristica este NEGRU.

Simbolistica

Planeta Saturn are ca simbol astrologic o secera, care aminteste de functia sa de zeu al agriculturii .Metaforic, Saturn reprezinta secera lui Dumnezeu, JUDECATORUL, pe vibratia caruia RECOLTAM roadele vietilor noastre, dupa principiul “ ce semanam, aceea culegem”.

Intr-o astrograma personala, Saturn reprezinta INTELEPCIUNEA dobandita prin experiente REPETATE, prin MUNCA SUSTINUTA si prin INTELEGEREA lectiilor de viata. Totodata, planeta se asociaza cu EXPERTIZA,  AUTORITATEA SOCIALA si CONSTIINTA personala integrata in cea colectiva.

Asemanarea energetica intre Saturn si Chakra Coroana se verifica si in aspectul fizic al planetei. Saturn este un gigant gazos, deci are o compozitie de aer, superioara,  “spirituala”. Este, de asemenea, singura planeta mai putin densa decat apa, adica pe un nivel vibrational aflat deasupra “corpului emotional”. Inelele care il inconjoara si care ii sunt atat de caracteristice lui Saturn, pot fi vazute si ele ca o “COROANA”.

Chakra Coroana si alte conexiuni

Chakra Coroana este localizata in crestetul capului si este asociata cu afirmatia “ EU CONSTIENTIZEZ”. La nivelul acestei chakre se face legatura intre planul Divin si cel Pamantean, intre corpul nostru fizic si cel eteric. Aici rezida puterea infinita a OMului-fiinta Divina, care, prin trezirea constiintei individuale, isi aroga intreaga PUTERE, dar si intreaga RESPONSABILITATE pentru faptele sale in planul terestru.

Cu Chakra Coroana echilibrata, ne asumam propria viata ca pe o consecinta naturala a alegerii noastre la nivel de suflet, inaintea intruparii pe Pamant.

Reprezentarea grafica a acestei chakre este lotusul cu o mie de petale, care simbolizeaza deschiderea intelegerii umane catre dimensiunea spirituala.

Culoarea care vibreaza armonic cu chakra si cu planeta mentionate mai sus este VIOLET. Arhanghelul care guverneaza Chakra este Gabriel, numele lui traducandu-se prin “ PUTEREA lui Dumnezeu”. Gabriel este GUVERNATORUL Paradisului, mesagerul divin al Creatorului si arhanghelul responsabil cu compasiunea, dar si cu pedeapsa divina. El selecteaza suflete din Rai si le informeaza despre viata lor ulterioara ca Pamanteni.

De asemenea, in sistemul propriu de corelatii, cifra OPT este cea care are vibratii armonice cu planeta Saturn. Prin reprezentarea grafica ca semn al INFINITului pe verticala- 8, aceasta cifra aduce in prim plan principiul hermetic al CORESPONDENTEI, “ceea ce este sus este si jos; ceea ce este jos, este si sus”.

In muzica, OCTAVA este intervalul dintre o nota si nota aflata la o frecventa dubla, cea de-a opta nota, de exemplu: dintre DO de jos si DO de sus. Ni se releva inca o data simbolistica Saturniana a existentei  unui univers SUPERIOR, dupa chipul si asemanarea noastra.Precum in Cer, asa si pe Pamant.

 

Recomandari

Pentru deschiderea si expandarea  centrului energetic Saturn/Chakra Coroana, pe langa rostirea afirmatiilor zilnice, consider utile urmatoarele abordari:

  • Inteleg ca am putere deplina asupra vietii  mele.
  • Practic exercitii yoga/meditatii pentru echilibrarea Chakrei Coroana.   
  • Aduc in viata mea vibratia cifrei OPT, prin mentalizare, scriere, numarare, etc.
  • Ma imbrac in ALBASTRU INCHIS/VIOLET/ NEGRU si port pandantive/bijuterii de safir albastru sau alte pietre pretioase de culoare albastru-violet.
  • Emotiile asociate acestui centru sunt legate de preocuparea pentru binele celorlalti, care include si exercitarea puterii, autoritatea si CONTROLUL impus asupra noastra sau asupra celorlalti. Pentru armonizare emotionala la nivelul Chakrei Coroana/planetei Saturn, pot folosi urmatoarele remedii Bach: Vine, Rock Water, Beech, Chicory, Vervain.   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *