Programul de afirmatii OMul Creator- Soarele, Plexul Solar si Sinele Divin

Programul de afirmatii OMul Creator- Soarele, Plexul Solar si Sinele Divin

Calatoria noastra de activare a corpului energetic de baza se apropie de sfarsit. In cadrul Programului de Afirmatii OMul Creator, pe care il derulam din luna aprilie a acestui an, am facut o trecere rational – intuitiva prin cele noua chakre de la nivelul corpului fizic si de la cel al aurei, corelate vibrational cu astrii, respectiv Nodurile Lunare din sistemul nostru solar.

Pentru a continua si a extinde calatoria noastra impreuna, prin constientizarea  si activarea sistemului nostru complet de treisprezece chakre, va invit la cursul Essence of Angels ®, care are loc pe 2-3 septembrie, la Bucuresti. Mai multe detalii, aici.

 

De la inceputul programului, am activat urmatorii centri energetici de tip astru/chakra:  cei doi centri de la baza corpului- Venus/ Chakra Sacrala si Marte/ Chakra Radacina, doi centri superiori, situati la nivelul capului – Jupiter/Al Treilea Ochi si Saturn/Chakra Coroana, un centru integrator, unde se intersecteaza energiile fizice cu cele mentale- Mercur/Chakra Gatului si Luna/Chakra Inimii, un centru-portal de legatura al OM-ului cu Centrul Galactic si cu Centrul Pamantului. Intra pe site pentru a face o trecere prin toate articolele din programul OMul Creator.

 

Astazi initiem activarea pentru ultimul si cel mai important centru energetic de la nivelul corpului fizic, Soarele/Plexul Solar si integram-constientizam-expandam urmatoarele concepte: SINE DIVIN, CENTRU DE ATRACTIE, INDIVIDUALIZARE, STRALUCIRE, INCREDERE IN SINE, VOINTA, LIBERTATE, AUTORITATE, UNICITATE, PUTERE ABSOLUTA, MISIUNE PERSONALA, PREZENT.

 

Simbolistica

Plexul Solar contine, in esenta, energia CENTRUlui – a SINElui nostru DIVIN. El reprezinta raspunsul la intrebarea “Cine sunt eu?” la nivelul cel mai profund, spiritual.                      

Acest vortex energetic este situat in corpul nostru deasupra ombilicului, iar Soarele este, natural, corelația sa astrologica. Asa cum Soarele este centrul sistemului planetar din care face parte Pământul, la fel si ombilicul este centrul corpului nostru fizic, locul prin care ne despartim de viata intrauterina si pasim strălucitori in lume. Ne este cunoscuta expresia “se crede buricul pamantului”, care descrie peiorativ o persoana cu multa INCREDERE IN SINE.

In corp, Plexul Solar este realmente situat intr-o  zona in care exista un plex nervos, cu fibre care controlează întregul nostru organism. In acelasi timp, Soarele este astrul in jurul căruia se rotesc toate planetele si care mentine functional intregul sistem planetar.

Ca perioada astrologic favorabila pentru a lucra cu energiile Soarelui/Plexului Solar, am ales luna august, care, conform astrologiei vedice, gazduieste prima jumatate din zodia Leului, semnul de domiciliu al Soarelui. Perioada este incarcata cu energiile solariene si pentru ca, pe 21 august 2017, se formeaza Eclipsa de Soare la Nodul Nord. Eclipsele de Soare la Nodul Nord ne ajuta sa constientizam  proiectia de viata pe care singuri ne-am facut-o,  inainte de a ne naste.

Urmeaza sa detaliez acest subiect in articolul de saptamana viitoare despre Nodul Nord- numit Rahu in astrologia vedica.

 

Etimologie

Soarele este venerat in toate culturile si, de aceea ii sunt asociate o multitudine de figuri mitologice. Zeitatile Soarelui din Africa, Mexic, India, Indonezia, Tarile nordice sunt toate prezentate navigand pe cer intr-o barca/ arca/ trasura, facand astfel legatura cu miscarea zilnica pe cer a Soarelui, de la rasarit la apus.

Numele zeului roman al Soarelui este cuvantul latin “Sol”, care se regaseste in mai toate limbile latine cu sensul de “singur, UNIC”.     

In hinduism, zeitatea Soarelui are nume multiple, printre care Surya– reprezentand radacina sanscrita a cuvantului latin “sol” sau Ravi– dupa care este denumita si ziua de duminica, Ravivara.

 

Astrologie

In astrologie, Soarele este asociat cu TATAL, AUTORITATILE din viata noastra, SINELE, PERSONALITATEA, VOINTA noastra, ceea ce aratam lumii ca suntem. Casa in care este plasat Soarele intr-o astrograma personala ne indica domeniul in care stralucim cel mai mult si din care deriva INCREDEREA cea mai mare IN SINE.

Numerologie si alte conexiuni

Corelatia numerologica a Soarelui/Plexului Solar cu anul in curs este foarte importanta. Suntem in anul 2017 care este un an UNU, al începutului, al inițierii, al creației primordiale.In grila personală de corelații, asociez cifra UNU cu centrul sistemului nostru planetar si cu centrul corpului energetic uman, deci cu centrul energetic despre care vorbim astazi, Soarele/ Plexul Solar.

In acest an, suntem la începutul unui drum nou, cu alegeri puternice, de destin, pentru care este necesară VOINTA, AUTORITATE si plasarea intr-un punct de forța al ființei noastre. La fel cum un rege sta pe tronul sau, noi ne poziționăm acum conștient in SINEle nostru si dam naștere de acolo celei mai înalte viziuni despre propria persoana. Calendarul astrologic personalizat pentru ultima jumatate a anului reprezinta un ajutor real pentru intelegerea de sine si pentru realizarea unor salturi in evolutia personala. Comanda aici.

 

Culorile care vibreaza armonic cu Plexul Solar si cu Soarele sunt ROSU PURPURIU/ GALBEN/ AURIU. Arhanghelul care guverneaza Chakra este Mihail, numele lui traducandu-se prin “cel care precum Dumnezeu”. Mihail este un Arhanghel binecunoscut pentru ajutorul dat in gasirea si indeplinirea MISIUNII NOASTRE PERSONALE. Totodata, sabia cu care este inzestrat in majoritatea picturilor, il ajuta sa taie toate legaturile energetice care nu sunt benefice evolutiei personale.I n acest fel, el ne asigura LIBERTATEA  DE SINE, capacitatea de a ne INDIVIDUALIZA si de a STRALUCI in toata UNICITATEA noastra.

In muzica, nota SI si Plexul Solar au vibratii armonice.

 

Recomandari

Pentru activarea si expandarea  centrului energetic Soare/Plex Solar, pe langa rostirea afirmatiilor zilnice, consider utile urmatoarele abordari:

  • In fiecare seara, practic exercițiul de constientizare pentru Plexul Solar. Stau pe scaun simțindu-mi oasele sezutului si am talpile pe podea; îndrept spatele si coloana, ca si cum as purta o coroana pe cap; relaxez mandibula si plasez vârful limbii pe planșeul gurii; imi observ respiratia , o las sa curgă si timp de 30 secunde sunt atent la aerul care intra si iese din corpul meu.
  • Practic exercitii yoga/meditatii pentru echilibrarea Plexului Solar. Un exercitiu yoga foarte util, dar complex, este Salutul Soarelui sau Surya Namaskar. Un alt exercitiu, mult mai simplu si foarte eficient, este respiratia abdominala sau respiratia bebelusilor. Timp de cateva minute pe zi, respir rapid astfel: pe inspir-bombez abdomenul, in timp ce pe expir-il aplatizez.   
  • Aduc in viata mea vibratia cifrei UNU, prin mentalizare, scriere, numarare, etc.
  • Ma imbrac in ROSU PURPURIU/ GALBEN/ AURIU si port pandantive/bijuterii de aur, combinat cu rubin.
  • Emotiile asociate acestui centru sunt legate de dezinteresul pentru momentul prezent,  care se datoreaza detasarii de SINELE nostru, care este etern, ubicuu si PREZENT in viata noastra, ACUM si in orice clipa. Pentru armonizare emotionala la nivelul Plexului Solar/Soarelui, se pot folosi urmatoarele remedii Bach: Clematis, Honeysuckle, Chestnut Bud, White Chestnut, Olive, Wild Rose, Mustard.

Namaste/ Sinele meu Divin saluta Sinele tau Divin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *