Luna Noua in Pesti- Gasirea ordinii din haos

Luna Noua in Pesti- Gasirea ordinii din haos

Momentul Lunii Noi pentru Bucuresti, Romania: 17 martie 2018, ora 15:12

Dragii mei OM,

In primul rand, simt nevoia sa dau o explicatie. Am inceput sa trimit articolele foarte aproape de Luna Noua sau chiar dupa producerea ei, pentru ca mi-am schimbat modul de a percepe evenimentele astrale. Inainte, faceam o analiza rationala a hartii si a numerogramei zilei respective, uneori cu mult timp inainte de momentul astral.

In ultimul timp, am inceput sa stau „la panda” experientelor/sincronicitatilor pe care le traiesc in aceste zile de Luna Noua, pentru ca acele experiente imi arata efectiv directia lunatiei in curs. In plus, singurul mod de a transmite cunoastere este prin exemplu personal, asa incat ceea ce transmit intr-un articol este autentic si transmite vibratia armonica pentru cel care citeste, doar daca e dublat de experienta personala.

Ideea de haos si ordinea implicita

Gandindu-ma mai multe zile la articol, imi venea un singur cuvant in minte: haos. Atat trairea mea personala, cat si prietenii care ma sunau, imi confirmau si ei aceeasi idee, descriindu-mi momente de confuzie majora in viata lor. Imi era totusi imposibil sa scriu un articol despre haos sau „la voia intamplarii”, chiar daca acesta apare in simbolistica zodiei Pestilor, pentru ca eu cred cu tarie ca totul in lume are un sens foarte clar, care uneori  poate fi „obturat”, dar asta nu inseamna ca sensul nu exista.

Am hotarat sa mai stau putin, sa mi se aseze ideile si sa primesc informatiile necesare ca sa pot contura mai clar vibratia acestei Luni Noi. Si atunci, am auzit de moartea recenta a lui Stephen Hawking, mare savant care s-a ocupat de teoria gaurilor negre, in incercarea de a gasi ordinea din haosul cosmogoniei. A fost un prim semn.

Si apoi, mi-am amintit de o alta idee din fizica, cea despre ordinea implicita a lui David Bohm, care se vizualizeaza cel mai bine prin urmatorul experiment:

Se umple cu glicerina spaţiul dintre doi cilindri concentrici de sticlă, in care se adaugă o picătură de cerneală. Când rasucim cilindrul exterior într-o direcţie anume, picătura se disperseaza într-o urma alungita din ce în ce mai subţire până când nu mai e vizibilă. Putem spune despre moleculele din cerneala că sunt integrate perfect printre moleculele glicerinei. Chiar daca nu se vad, ele exista in straturi spiralate intre straturile de glicerina. Cand răsucim cilindrul exterior invers, în partea opusă celei iniţiale, straturile invizibile de cerneala devin la început usor vizibile, apoi tot mai vizibile, iar la final se formează din nou picătura initiala de cerneala.

In concluzie, o ordine pe care noi nu o vedem, este de fapt chiar sub ochii nostri, doar ca trebuie sa ne rotim viziunea in sens invers, sa mergem la origini, la momentul declansator, la cauze.

PRACTICA: Cand va gasiti in fata unei crize absolut „intamplatoare”, intoarceti putin cilindrul ca sa gasiti cauzele interne care au declansat-o. Totul are o ordine si o origine in noi/in Univers.

 

Gasirea ordinii din haos prin dans

Am citit recent ca miscarile noastre, inclusiv cele din cadrul unui dans, oricat de „haotice” ar parea, pot fi reduse la o serie de tipare repetitive. Se pot chiar anticipa urmatoarele miscari studiindu-le pe cele anterioare.

Pentru prima oara, mi-am petrecut o Luna Noua dansand/facand terapie prin dans si miscare. Am stat o ora intreaga la orizontala, incercand sa simt si sa imi corelez  doua ceasuri, unul aflat la baza craniului si unul in zona pelviana, dupa metoda Feldenkrais, care este predata la noi de minunata Valentina de Piante. Acest lucru mi-a amintit de faptul ca, in primele stadii de evolutie ale embrionului uman, se formeaza intai doi poli, din care se dezvolta gura, respectiv anusul. Practic, intr-un stadiu al evolutiei noastre acestea au fost/vibrat impreuna si undeva, acest lucru este inscris adanc si ascuns in noi. Sa ne re-armonizam aceste zone/ceasuri reprezinta o calatorie catre ordinea noastra interioara, catre perfectiunea planului divin/picatura originara de cerneala din care toti descindem.

Dezvoltand ideea, ceea ce consideram noi miscari intamplatoare, sunt de fapt un complex imens de actiuni/cauze din corpul nostru care duc la un complex imens de reactii/efecte. Am simtit acest lucru pe pielea mea, cand in cadrul orei de dans, mi s-a cerut sa fac o miscare si apoi sa ii urmaresc efectul pe care il genereaza ulterior. Prin constientizare,  dansul apare ca un lant de miscari continue, fiecare luandu-si energia din cea precedenta, un joc intre actiune si reactiune. Cand am fost pusi sa scriem/ sa desenam ulterior ce am simtit, eu am desenat un fel de emitator de unde, un pulsar.

PRCATICA: Fiti atenti si observati miscarile pe care le faceti. La sfarsitul zilei, simtiti in corp ce zona a fost mai solicitata si detensionati-o. Studiati metoda Feldenkrais cu Valentina de Piante. Practicati o forma de dans sau de terapie prin dans si miscare, gasiti mai multe informatii aici.

Despre sincronizarea metronoamelor si a mintilor noastre

Zodia Pestilor are legatura cu inconstientul colectiv descris de Jung, despre care am vorbit si in articolul despre Luna noua in Varsator si pe care il putem redefini foarte bine la polul opus, ca pe o „gandire colectiva”. Suntem cu totii Una. Respiram cu totii in acelasi ritm Divin.

Simbolul Pestilor, cele doua arcuri de cerc opuse, reprezinta in viziunea mea, dualitatea din noi, toate separarile care s-au produs in noi, inclusiv cele din starea de embrion, despre care am amintit mai sus. Linia dreapta dintre cele doua arcuri de cerc ale simbolului este posibilitatea rationala si constienta de a armoniza partile separate din noi si de a crea aceasta „minte colectiva”, aceasta intelegere si armonie globala. Inaltarea pe un plan superior de constienta e posibila doar atunci cand toti, a se citi TOTI oamenii de pe acest Pamant, ajung la un consens mental/spiritual.

Si asta e usor si foarte posibil si imi doresc sa ne gandim cat mai multi la asta. E suficient ca o „masa critica”, a se citi „suficienta”, de minti sa se sincronizeze in sensul armoniei, perfectiunii, Divinului din noi, pentru ca unda creata sa genereze sincronizarea intregii umanitati.

Redau mai jos un clip de pe youtube, in care miscarea sincronizata a metronoamelor ne poate da o imagine despre cum putem transforma intreaga lume cu mintile noastre, daca le sincronizam pe aceleasi vibratii, care dupa mine, s-ar numi: armonie, abundenta, creativitate, frumusete, receptivitate, expansiune, cunoastere.

 

 

Zodia Pestilor si geometria sacra

Un alt aspect legat de gasirea ordinii interioare in acest „haos” in care consideram cateodata ca traim, vine din geometria sacra. Geometria sacra este o disciplina care considera ca totul in Univers este desenat dupa forme geometrice perfecte. Cele mai cunoscute corpuri din geometria sacra sunt „solidele platonice”, cunoscute si in Egiptul Antic, dar numite astfel dupa ce Platon a vorbit despre ele in lucrarile sale. Toate laturile, fetele si unghiurile acestor corpuri sunt egale, ele relevand astfel perfectiunea „ascunsa” a acestui Univers. Cubul si tetraedrul cu laturi egale sunt exemple de solide platonice.

Vesica Pisces, in relatie clara si nominala cu arhetipul zodiei Pestilor, este o reprezentare din geometria sacra, care descrie crearea momentul de aparitie al Luminii in cadrul crearii Universului.

In Biblie, acest moment este descris astfel: „Si a zis Dumnezeu: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.”

Grafica  2D pentru Vesica Pisces este reprezentata de doua cercuri egale, care intersecteaza fiecare centrul celuilalt, iar grafica 3D se prezinta ca doua sfere cu raza egala, cu suprafata atingand centrul celeilalte, care formeaza prin intersectare, o lentila sau o forma de OZN, daca vreti. Aceasta este Vesica Pisces.

Cat de „intamplator” este faptul ca noi folosim lentile la toate instrumentele cu care vedem ceva: ochi, ochelari, aparate foto, lunete, binocluri, telescoape. Chiar si glanda pineala, considerata „al treilea ochi”, sediul perceptiei noastre extra-senzoriale, are forma de lentila.

PRACTICA: Desenati Vesica Pisces. Prin acest desen, ne conectam la conceptul de Origini, oricare ar fi acelea: originea unui gand, originea noastra ca suflet, ca specie, originea unei situatii din viata noastra. Conectandu-ne la momentul initial, declansator , putem rezolva o situatie aparent imposibila sau putem intelege mai bine ce ni se intampla la un moment dat si de ce.

Va urez o luna in care sa ne apropiem cat mai mult si cat mai multi, de picatura originara/autenticul din noi!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *