Despre perioada astrala curenta- Eterna reintoarcere. Gasirea unui sens mai inalt

Despre perioada astrala curenta- Eterna reintoarcere. Gasirea unui sens mai inalt

Dragii mei OM,

A trecut ceva timp de la ultimul meu articol, unde am discutat despre intervalul 15.05-12.07.2018, guvernat de zodii si de planete feminine, in care am putut dezvolta in viata noastra intregul spectru de calitati din aceasta larga categorie a “femininului”: receptivitate, sensibilitate, simt artistic, maternitate, grija, protectie, confort, senzualitate, capacitate de a relationa. Perioada de care vorbesc mai sus s-a intercalat la ultima Luna Plina, din 28.06, cu o alta etapa, pe care as numi-o de “re-intoarcere”.

 

Eterna reintoarcere

Ca mai toata generatia mea, am fost fascinata de scrierile lui Mircea Eliade. Intr-una dintre cartile lui, “Mitul eternei reintoarceri”, autorul discuta aceasta tema, a reintoarcerii continue la niste modele arhetipale. Civilizatiile vechi faceau totul dupa un model divin sau dupa actiunile predecesorilor. De exemplu, construiau case si orase pe tiparul unei asezari sacre- templul sau orasul sfant. Faceau ritualuri de nunta care repetau de fapt nunta cosmica a unor zeitati primordiale. Practic, toate situatiile de viata isi aveau sursa intr-un model celest sau experimentat deja in cadrul societatii traditionale.

Conceptul de re-intoarcere este evident si in astrologie prin analiza tranzitelor planetare. Fiecare planeta se reintoarce dupa o anumita perioada in acelasi loc, prin banda de constelatii care inconjura Pamantul. Cel mai evident este tranzitul aparent al Soarelui prin zodii (pentru ca de fapt miscarea este a Pamantului in jurul Soarelui) , care dureaza 365 de zile si care determina si continua schimbare si revenire a anotimpurilor.

 

Retrogradarile. Suntem prinsi in bucla

Din combinarea miscarilor de rotatie-in jurul axei lor si de revolutie-in jurul Soarelui, planetele ajung sa descrie o miscare spiralata, in bucle asemanatoare cu arcul unui pix sau cu o cusatura circulara. In functie de casele/ domeniile prin care trece o planeta in tranzit, suntem “indemnati” din astral sa  reluam anumite teme in viata noastra.

Retrogradarile sunt duble intoarceri, energetic vorbind, in care, pe langa tranzitul obisnuit, planeta observata de pe Pamant, pare ca se opreste si ca se misca inapoi.

Atitudinea de re-vizuire, re-luare, re-evaluare devine si mai puternica in momentele de retrogradare. Cand doua sau mai multe planete au aceasta miscare retrograda, cum se intampla si acum, se creeaza o tema generala de “regresie”.

Astfel, in perioada curenta, prin miscarea retrogada a trei dintre planetele lente, Marte, Jupiter si Saturn,  incepem sa privim inapoi in vietile noastre, catre cauze si situatii care au generat anumite efecte din prezent. Avem impresia ca suntem prinsi intr-o bucla si ca suntem obligati sa repetam anumite actiuni pe care le-am mai facut deja anterior.

De exemplu, eu sunt pusa fata in fata cu oameni si situatii pe langa care am mai trecut acum zece-douazeci de ani, sa incerc asadar  sa vad “noul” din situatii “vechi”.

Intelegand configuratia astrala a momentului actual, ce avem de facut este sa dam o noua sansa situatiei repetitive si sa gasim o alta iesire din bucla, CONSTIENTA de data aceasta, in lumina maturitatii si a experientei noastre prezente.

 

PRACTICA: Etapa de re-intoarcere in trecut continua intr-un ritm mai temperat pana pe 6.09.2018, cand si ultima dintre planete, Saturn, isi reia mersul direct. Avand in vedere energia astrala a perioadei, recomand sa ne facem fiecare re-evaluarea unor domenii importante de viata: familie, educatie, dezvoltare personala si socio-profesionala.

Un exercitiu util este sa ne uitam la poze cu amintiri de familie pentru regasirea intimitatii noastre, sa cautam in arhive daca ne analizam situatia profesionala, sa revedem parcursul nostru sau al cunoscutilor nostri prin viata, pentru o noua abordare in dezvoltarea personala. Toate aceste rememorari ne ajuta sa ne re-evaluam trecutul si sa gasim baze vechi pentru dezvoltarea a noi directii de viata.

 

Un sens mai inalt pentru viata noastra

Centrul Galactic este o gaura neagra foarte mare, de patru sute de milioane de ori mai mare decat Soarele nostru, care se afla in mijlocul galaxiei noastre- Calea Lactee. Aceasta uriasa gaura neagra  este inconjurata de multe stele noi, ceea ce ii da si o luminozitate aparte. Ca pozitionare, Centrul Galactic se situeaza in constelatia Sagetatorului.

Centrul Galactic este  centrul astronomic al galaxiei noastre si simbolizeaza cea mai inalta misiune a sufletului nostru, o misiune divina si colectiva, care ne face inima sa bata in acelasi ritm cu inimile celor din jur, cu inima intregului nostru Univers.

O data la treizeci de ani, Saturn trece prin constelatia Sagetatorului si se aliniaza cu energia Centrului Galactic, timp de doi ani si jumatate, cat sta si el in aceasta zodie. Pe parcursul celor doi ani, aspectul se activeaza maxim la Lunile Noi si Pline de pe axa Gemeni-Sagetator, care au avut loc pe 28.06, respectiv 13.07.2018.

Astrologic vorbind, Saturn creeaza o vibratie de oglindire a Cerului pe Pamant si viceversa, conform legii: “Precum este sus, asa este si jos. Precum este jos, asa este si sus.”

In concluzie, aceasta aliniere a lui Saturn cu Centrul Galactic si activarea ei prin intermediul fazelor Lunii aduce in noi dorinta unui sens mai inalt pentru viata noastra. O persoana foarte apropiata mi-a vorbit zilele trecute despre cautarea ROSTului in viata si mi-am dat seama ca acest cuvant are un inteles puternic in limba romana, care s-ar putea asimila cu acest sens mai inalt sugerat de energiile astrale. Vad astfel ROSTUL nostru in viata ca pe un plan superior, ca pe o organizare a vietii in conformitate cu misiunea noastra divina si universala, ca pe o materializare a ce avem noi mai bun de oferit acestei lumi.

PRACTICA: Cred ca este  momentul cel mai favorabil pentru a ne gasi implinirea prin actiuni care sa ne faca placere si care in acelasi timp sa fie dedicate unor cauze colective. Ceea ce facem efectiv este sa ne punem vibratia personala in sincronie cu vibratia comuna a intregii umanitati. Fiecare putem ajuta acel “ceva” unic din noi sa creasca pentru binele nostru personal si, in acelasi timp, pentru binele familiei noastre, al comunitatii noastre si in final, al intregii omeniri.

Afirmatia pe care o consider cea mai potrivita pentru aceasta perioada este inspirata de Mahatma Gandhi si recomand rostirea ei, in fiecare zi pana pe 9.09, dimineata si seara:

SUNT SCHIMBAREA PE CARE VREAU SA O VAD IN LUME.

Va multumesc si va iubesc!

Irina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *