Luna Plina si Eclipsa de Luna din 27.07.2018

Luna Plina si Eclipsa de Luna din 27.07.2018

Dragii mei OM,

 

Evenimentul astral din aceasta seara mi se pare deosebit si imi doresc ca noi toti sa folosim energia momentului si sa acceleram pasii catre indeplinirea dorintelor, telurilor si a menirii noastre.

Am vorbit de multe ori despre eclipse si am spus ca ele sunt sansa pe care ne-o acorda Universul de a renunta la politica pasilor marunti si de a face, realmente, salturi evolutive.

Repet pe scurt principalele idei despre eclipse, avand in vedere ca de astazi intram in focul schimbarilor karmice, adica in intervalul dintre eclipsa de Luna de azi, 27.07. si eclipsa de Soare din 11.08. Prima parte a articolului este teoretica, dar ne este foarte necesara pentru a intelege si folosi vibratiile astrale ale eclipselor spre binele nostru cel mai inalt, de cate ori acestea au loc.

 

Cand se produc eclipsele?

In fiecare an, exista doua perioade, la distanța de șase luni, in care se produc eclipse. Eclipsele vin întotdeauna in perechi, adica o eclipsa de Soare cu una de Luna, intr- un interval de doua saptamâni, asta pentru ca eclipsa de Soare se produce intotdeauna la Luna Noua si eclipsa de Luna intotdeauna a Luna Plina (altfel nici nu am observa-o :))), iar intre faza de Luna Noua si faza de Luna Plina sunt paisprezece zile.

 

Cum se produc?

Eclipsele se produc atunci cand Soarele sau Luna se gasesc pe cer in unul din cele doua puncte nodale. Ca sa intelegem mai bine, sa consideram un observator de pe Pamant care vede Soarele rotindu-se prin constelatii in jurul Pamantului, pe asa-numita ecliptica. De asemenea, el vede si Luna rotindu-se in jurul Pamantului, tot prin constelatii, dar cu o alta inclinatie. Daca am desena miscarile observate, am obtine doua elipse-cercuri turtite, care se intersecteaza in doua locuri. Aceste doua puncte sunt in opozitie perfecta, la 180 de grade pe ecliptica, si sunt pozitionate unul in fata si unul in  spatele Pamantului.

 

Ce sunt Nodurile Lunare?

Aceste doua puncte de intersectie intre drumul Lunii si drumul Soarelui de care am pomenit mai sus sunt punctele nodale, iar  in astrologie ele se numesc noduri lunare sau karmice.

Punctul nodal din fata Pamantului se numeste Nodul Nord, Capul Dragonului sau Rahu in astrologia vedica, iar punctul nodal din spatele Pamantului se numeste Nodul Sud, Coada Dragonului sau Ketu, in astrologia vedica.

 

Explicatia legendara – Legenda dragonului care a cautat nemurirea

 

Exista o legenda vedica unde se explica foarte bine natura si sensul Nodurilor Lunare. In ea se vorbeste despre un dragon, care a vrut sa devina nemuritor si a baut din Elixirul Vietii, astfel ca a cunoscut NEMURIREA/ Divinul in plenitudinea lui.

Afland acest lucru, Dumnezeu-Creatorul s-a suparat si l-a taiat in doua. Ambele parti ale dragonului au supravietuit si au ramas proiectate pe cer, separate, pentru eternitate. Ambele partile dragonului au devenit divine si nemuritoare, dar fara sa mai stie una de alta si fara sa isi poata intelege in totalitate natura divina.

 

Explicatia astrologica si energetica

 

Aceste doua noduri se numesc karmice si au devenit acum un subiect separat in astrologie, un domeniu numit astrologia karmica. Ele nu sunt materiale, in acel loc pe cer nu e nici un corp planetar care sa genereze vreun camp electromagnetic. Cu toate acestea, prin faptul ca in acele puncte, luminariile noastre, Soarele si Luna, dispar chiar si pentru o clipa, in momentul eclipselor, incarca acele spatii astrale cu o energie si o informatie uriasa, despre potentialul nostru de schimbare si de evolutie.

Nodurile lunare reprezinta vibratiile foarte inalte din fiinta umana, care sunt deasupra materialitatii noastre. Ele ne arata configuratia energetica cu care noi venim pe lume, care nu poate fi pipaita cum poate fi pipait corpul nostru fizic, dar care se proiecteaza ca un far urias asupra intregii noastre vieti.

 

Nodul Nord- misiunea sufletului din prezent

Din punct de vedere karmic, Nodul Nord este expresia contractului pe care l-am facut la nivel de suflet, pentru aceasta viata. Este o voce, aceea a capului de dragon care ne sopteste intruna sa mergem intr-o anumita directie, obsesiv si cu toate provocarile aferente. Cu toate acestea, capul nu are corp,  de aceea vocea ramane doar in mintea noastra si nu reuseste sa finalizeze actiunile urmarite pe masura dorintei, care e divina, infinita.

 

Pozitia Nodului Nord in case ne indica misiunea sufletului nostru, domeniul in care ne gasim implinirea sufleteasca si unde lumina noastra este cea mai vizibila in aceasta viata.

 

Nodul Sud- suma misiunilor trecute ale sufletului

 

Pe cealalta parte si in opozitie, Nodul Sud reprezinta un depozit infinit de informatie stocata,  numita de Jung- inconstientul colectiv, prin care ne conectam cu vietile/generatiile trecute, senzatiile si traumele experimentate anterior, relatii, entitati si tot ce a reprezentat vreodata viata pe Pamant. Este, simbolic, corpul urias de dragon, in care a ramas toata informatia despre cum este sa fii nemuritor si divin, dar care nu are cap si deci, nu poate sa isi traiasca in mod constient aceasta divinitate.  Acest corp fara cap poate fi inteles ca o retea de constiinta la care suntem conectati automat prin nastere si pe care nu o putem influenta, o putem doar accepta si folosi ca pe o baza de plecare.

Pozitia Nodului Sud in case ne indica domeniul unde suntem conectati cel mai puternic cu inconstientul colectiv. In acea zona, sunt abilitatile si deprinderile noastre naturale, sunt activitatile din alte vieti sau ale stramosilor nostri care contribuie la zestrea noastra genetica in viata aceasta si ne ajuta sa ne descurcam ca pestele in apa in acel domeniu. Cu toate acestea, noi avem misiunea karmica/Nodul Nord pe casa perfect opusa domeniului cu care suntem atat de familiari.

 

In concluzie, ceea ce avem de facut este sa primim/ sa acceptam automat informatia ereditara/din alte vieti – de la Nodul Sud si sa o folosim pentru a construi constient noua noastra misiune in prezent-la Nodul Nord.

Ce se intampla azi

Eclipsa din seara aceasta este o eclipsa de Luna, deci se intampla la Luna Plina. Ea are loc in punctul nodal din spatele Pamantului, deci este la Nodul Sud. In plus, Luna ramane mult-cateva ore in eclipsa si este apropiata si de Marte in miscare retrograda si intr-o pozitie foarte apropiata de Pamant, ceea ce da complexitate si unicitate eclipsei. I-am facut si poza, cat mi-a permis telefonul, ca sa fie vizibila si eclipsa si aceasta apropiere a lui Marte de Luna.

 

Luna Plina inseamna un maxim, ceva de genul- mai mult nu se poate acum. Cand ea se produce la Nodul Sud, eu inteleg ca am ajuns cu totii la un maxim de repetare a unor tipare stramosesti, a unor rutine de viata, a unui mod de gandire automat. Daca se mai adauga si Marte retrograd la aceasta combinatie-limita, obtinem o nevoie de a schimba totul acum, in aceasta clipa, cu toate riscurile.

Imaginea pe care mi-o inspira aceasta configuratie astrala este cea a unui vulcan adormit (Nodul Sud) care a erupt demult, iar lava s-a prelins in mare (Luna-emotiile noastre) si s-a solidificat in anumite formatiuni (tiparele noastre subconstiente, rutinele noastre, rezistentele noastre). Acum vulcanul se trezeste din nou (Marte) si lava se prelinge prin aceleasi locuri (Marte retrograd), dar sub temperatura lavei noi  tiparele preformate de lava intarita se schimba, chiar daca acestea sunt blocate sub apa (in reactiile noastre emotionale automate).

Ce putem face- Mulan.Vindecarea liniei temporale

Un film pe care l-am vazut zilele acestea cu copiii mei mi s-a parut un exemplu minunat pentru cum putem folosi cel mai bine vibratia momentului.

In Mulan, o tanara se hotaraste sa salveze onoarea familiei si pretinde ca este barbat, ca sa poata merge la razboi , in locul tatalui ei bolnav. In cazul in care se afla, situatia este foarte dezonoranta pentru familie, asa ca spiritele stramosilor se trezesc si fac o sedinta ca sa vada ce e de facut. Un dragon decazut din drepturi alege sa o ajute pe Mulan.

Finalul filmului este minunat. Desi i se deconspira identitatea si este marginalizata, ea alege sa continue lupta si isi foloseste acum creativitatea si abilitatile feminine pentru a rezolva conflictul armat. Imparatul ii recunoaste calitatile si o innobileaza, iar dezonoarea aruncata initial asupra familiei se transforma prin actiunile ei voluntare, intr-un plus de onoare.

 

Asadar, consider ca este un moment bun pentru noi toti sa ne vindecam “trecutul” si “neamul”. Se spune ca pastram in noi material genetic pana la a SAPTEA generatie. Cifra SAPTE este chiar cifra Nodului Sud, la care se petrece aceasta eclipsa. Si, intr-o frumoasa sincronicitate numerologica, eclipsa se produce pe 27.07. SAPTE este cifra schimbarii si a transformarii in directia evolutiei spirituale. Daca noi acceptam acum schimbarea in viata noastra, in momentul maxim al eclipsei, avem sansa sa curatam greselile si blocajele perpetuate timp de sapte generatii. Acest proces reprezinta si o terapie in sine, in care terapeutul foloseste regresia pentru a-l ajuta pe client sa isi curate trecutul si el se numeste vindecarea liniei temporale.

 

PRACTICA: Sa gasim domeniul de viata la care raspundem cu NU

Sa ne amintim ca suntem si  intr-un maxim emotional declansat de Luna Plina, de aceea schimbarea in viata noastra se face in primul rand prin schimbarea reactiei emotionale.

De exemplu, eu sunt o persoana pozitiva si in mod constient, dupa zeci de carti citite, evit sa pronunt cuvantul NU. Cu toate acestea, in ultimele saptamani sotul meu mi-a semnalat cat de des raspund cu NU la solicitarile lui. In final, am realizat ca solicitarile lui vin in principal pe axa famile-cariera, unde au loc eclipsele pe harta mea personala.

Va invit pe toti sa gasiti sectorul din viata unde raspundeti cu NU.

Acolo unde raspundem in aceste saptamani cu NU, acolo este pozitionat Nodul Sud in tranzit pe harta noastra  si acolo se poate face deblocarea si vindecarea profunda.Acolo unde respingem cel mai mult situatia, acolo avem de acceptat  o noua cale si avem de imbratisat o schimbare de gandire majora.

 

Sa revenim asupra situatiilor, ALTFEL

Marte ne indeamna sa revenim asupra situatiilor provocatoare, acelea cu NU in fata, si sa actionam inca o data, de data aceasta ALTFEL. Exista tot timpul o noua perspectiva, o noua viziune pe care o putem obtine doar daca mai privim o data locul prin care deja am trecut. Sa privim, asadar, inca o data situatiile la care spunem NU si sa le raspundem cu DA, moment in care automat, se vor activa si posibilitatile infinite de rezolvare ale situatiei curente. O prietena mi-a reamintit astazi ca putem dobandi o viziune spirituala completa, de 360 de grade de noi depinde daca vrem sa ne pastram unghiul de vedere restrans.

 

Remedii astrologice de folosit  urmatoarele doua saptamani:

  • Sa ne schimbam locul cat mai des-locul din pat, locul de la birou, locul de unde ne uitam la televizor sau de unde lucram la laptop.
  • Sa ne schimbam traseul obisnuit si modul de deplasare- sa o luam pe alt drum, sa mergem pe jos sau cu autobuzul daca inainte mergeam cu masina personala
  • Sa ne schimbam rutina zilnica- sa facem dus seara in loc de dimineata, sa mancam alte alimente decat in ultimul timp, sa ne pieptanam diferit.
  • Sa hranim pisici, de preferinta negre, pentru ca ele reprezinta energia instinctuala a Nodului Sud, care cateodata ne aduce reactii brutale si nedorite.
  • Sa donam haine si obiecte gri, cenusii sau alb/negre.
  • Sa postim martea.
  • Sa folosim radacini de plante cu actiune linistitoare pentru psihic.Prcatic aceste radacini calmante au legatura cu energia eclipsei, de vindecare a radacinilor noastre.

Exemplu-Ashwagandha, care este o radacina numita si ginsengul indian si care are actiune anxiolitica. Din flora autohtona, mentionez Valeriana, care este tot o radacina cu virtuti de calmare asupra sistemului nervos.

 

Pentru consultanta si sfaturi personalizate legate de utilizarea specifica a energiei eclipselor in aceasta perioada, imi puteti scrie la contact@universulom.ro.

 

Inchei cu recomandarea de afirmatie pentru perioada dintre eclipse:

 

SPUN DA SCHIMBARILOR DIN VIATA MEA.

MULTUMESC. MULTUMESC.MULTUMESC.

 

Irina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *