Despre perioada astrala curenta 1.08-27.09.2019- Lumina noastra vine de la Tata si de la Mama

Despre perioada astrala curenta 1.08-27.09.2019- Lumina noastra vine de la Tata si de la Mama

eclipsa solara luna astrologie proiectii universul om

eclipsa solara luna astrologie proiectii universul om

Dragii mei OM,

Bine va regasesc dupa perioada Eclipselor din iunie-iulie, care ne aduc de fiecare data in prim-plan aspecte profunde, de suflet, ale vietilor noastre. Personal, abia zilele acestea am simtit o schimbare mai puternica in vibratie, drept pentru care am simtit sa o impartasesc cu voi. Am ales sa trimit articolul pe 15.08, zi de Sarbatoare si zi cu Luna Plina, cand atat Soarele, cat si Luna, stralucesc cu putere maxima pe cerul zilei si al noptii.

DOUA ZODII CARE ACTIVEAZA STRALUCIREA

Pentru ca sunt multe asemanari intre ciclul lunar in curs, care a inceput pe 1 august 2019, si cel care incepe pe 30 august 2019, am ales sa vorbesc in articol despre ambele, pentru a putea sintetiza mai bine vibratia astrala a perioadei. Dupa calculele astrologiei vedice, ciclul lunar curent a inceput la Luna Noua in Rac, iar ciclul urmator este la Luna Noua in Leu.  In traducere, lunile acestea sunt despre IUBIRE si REALIZARE DE SINE, gandite si materializate impreuna.

Zodiile Rac si Leu sunt, in astrologie, domiciliile Lunii si ale Soarelui. Domiciliul este zodia in care o planeta se simte cel mai bine, adica este la ea acasa. In cazul planetelor pe care le discutam acum, Luna se simte cel mai bine in Rac, iar Soarele in Leu.

Soarele si Luna se mai numesc Luminarii, adica astrele care ne lumineaza ziua, respectiv noaptea. Alaturi de Ascendent, Soarele si Luna sunt cele mai importante puncte catre care ne indreptam atentia intr-o harta astrala. Tot asa cum stralucirea lor pe cer ne guverneaza ziua si noaptea, respectiv ritmul de veghe-somn, pozitia lor in harta astrala ne indica ritmul personalitatii proprii, prin combinarea modului in care ne manifestam in exterior- Soarele, cu manifestarea interioara, psihologica-Luna.

SOARELE SI LUNA NE TIN CUNUNA

In astrologie, SOARELE reprezinta arhetipul de TATA, AUTORITATE A VOINTEI, DIVINITATE MASCULINA, CENTRU DE PUTERE EXTERIOARA al fiintei noastre, iar LUNA este arhetipul de MAMA, AUTORITATE A IUBIRII, DIVINITATE FEMININA, CENTRU DE PUTERE INTERIOARA al fiintei noastre.

Avem, asadar, in fiecare an, in perioada iulie-septembrie,  o activare atat a domiciliului Lunii, cat si a domiciliului Soarelui, adica o activare a STRALUCIRII NOASTRE INTERIOARE SI EXTERIOARE. Inclusiv denumirea lunilor iulie si august este inspirata de nume si atribute ale regilor romani si dau acestei perioade o nota regala, superioara.

Una din Legile Ermetice spune ca Totul in Univers are doi poli. Acum este momentul sa ne calibram aspectele polare SUPERIOARE, psiho-spirituale, ale fiintei noastre: MASCULINUL SI FEMININUL DIVIN, ARHETIPURILE TATALUI SI AL MAMEI, CONSTIENTUL SI SUBCONSTIENTUL, RATIUNEA DE A FI SI SIMTIREA, VOINTA SI IUBIREA.

Este o perioada in care reusim sa punem in echilibru CEEA CE SIMTIM CU CEEA CE VREM, CEEA CE INTUIM CU CEEA CE PUNEM IN ACTIUNE, CEEA CE HOTARAM CU CEEA CE ACCEPTAM.

LUNI NOI IN DOMICILIU, CU IMPACT MARIT ASUPRA NOASTRA

Luna Noua, prin definitie, este intalnirea Soarelui si a Lunii in acelasi punct pe cer, raportata la un observator pe Pamant. Datorita pozitiei Soarelui, care este aliniat cu Luna si cu Pamantul, lumina Lunii este complet ecranata timp de o zi.

Iata ca, in perioada curenta, aceasta intalnire a Soarelui si a Lunii la Luna Noua se petrece chiar la ei acasa, adica e ca si cum se invita unul pe altul, timp de doua luni consecutiv, in vizita. Intai Luna a invitat Soarele la ea acasa, in zodia Racului, pe 1 august 2019 si urmeaza ca pe 30 august 2019, Soarele sa ii adreseze invitatia Lunii la domiciliul sau, care este zodia Leului.

La fel cum si noi ne simtim cel mai bine la noi acasa, asa si Soarele si Luna, aflate in propria locuinta in urmatoarele doua luni, trimit catre Pamant influxuri BENEFICE, de SIGURANTA, CONFORT EMOTIONAL, PUTERE SI STRALUCIRE PERSONALA. Faptul ca Soarele si Luna mai sunt insotite si de alai, adica mai au vreo doua-trei planete pe langa ele in tranzitele curente, si sunt sustinute prin aspecte favorabile de trigon si de greii Sistemului Solar, Jupiter si Saturn, determina o crestere a informatiei care curge din astral, astfel ca ne simtim DE DOUA ORI MAI IUBITORI, DE TREI ORI MAI HOTARATI, DE PATRU ORI MAI PUTERNICI, etc.

REVENIM IN ACTIUNE DIRECTA

Cea mai mare planeta din Sistemul Solar, Jupiter, care in astrograma personala reprezinta forta noastra de EXPANSIUNE, de IDEALIZARE, de INTELEGERE si de EXTINDERE a GRANITELOR CUNOASTERII, este in miscare retrograda din aprilie 2019. Tipul acesta de miscare a determinat o anumita intarziere sau temporizare a proiectelor si viziunilor noastre, atat a celor aflate la nivel mental, cat si a celor in curs de materializare.

Din 11 august 2019, Jupiter revine in mers direct si permite sa ne EXPANSIONAM in domeniile pe care este el pozitionat in astrograma personala. Putem afla aceasta pozitie curenta si personalizata a lui Jupiter pe harta noastra, daca ne cunoastem Ascendentul.

Ceea ce este aplicabil pentru noi toti este faptul ca Jupiter este in zodia Scorpionului pana la inceput de noiembrie 2019. In concluzie, ABUNDENTA PE CARE O ADUCE, IN ORICE SECTOR DE VIATA, ESTE IN PRIMUL RAND LEGATA DE TRANSFORMARE. Apar multe situatii care ne SCHIMBA coordonatele obisnuite ale vietii si ne provoaca sa ne intalnim cu RESURSELE NOASTRE FIZICE SI PSIHICE ASCUNSE, NEDESCOPERITE PANA ACUM, tot asa cum intr-un strat de frunze moarte gasim ascunse  ciuperci gustoase si hranitoare.

In acord cu cele prezentate mai sus, va scriu cateva recomandari, care consider ca ne pot ajuta sa traversam cu gratie si in sens evolutiv, aceasta perioada.

RECOMANDARI ASTROLOGICE

1. Ne onoram si facem pace cu parintii biologici.

 In cartile ei, Louise Hay prezinta o tehnica de vizualizare care ne ajuta sa ne iertam parintii, pentru ceea ce consideram ca ne-au gresit.

Ni se recomanda sa ii vizualizam la varsta de 5-6 ani, cand erau si ei, la randul lor, niste copii inocenti. Dupa ce ne familiarizam cu aceste imagini, in care eventual ii putem vedea facand diverse activitati specifice acelei varste, coboram filmul creat in mintea noastra catre inima noastra, catre spatiul sacru unde salasluieste IUBIREA noastra. Observam cum toate resentimentele la adresa lor ni se dizolva si cum reusim sa ii iertam si sa ii acceptam asa cum sunt, pentru ca in fond, la origine sunt tot niste copii, tot asa cum am fost si noi pentru ei.

E un moment bun sa ii onoram sau sa ii pomenim, cu recunostinta si iubire, si pe parintii care mai sunt printre noi, si pe cei care au parasit planul pamantesc.

2. Simtim ceea ce vrem sa facem.

Pentru ca fiecare actiune genereaza o reactie emotionala, e important sa stim, in momentul in care vrem ceva, si ce simtim in legatura cu acel aspect. Sa ne constientizam, asadar, emotiile atasate fiecarei actiuni de-ale noastre.

De exemplu: Vreau o bicicleta si sunt perfect constient de emotiile pe care mi le aduce aceasta, de bucurie, de conexiune cu un grup, inclusiv de amintirile din copilarie legate de mersul pe ea. 

3. Actionam dupa cum simtim.

De cele mai multe ori, avem acea simtire care ne semnalizeaza o anumita situatie si care in engleza e numita expresiv “gut-feeling”, adica “o senzatie din burta, din intestine”. Sa incercam sa fim mai atenti la semnalele din interiorul nostru si sa ne directionam actiunile in functie de acestea. Prima senzatie este, de obicei, hotaratoare.

4. Tinem pe noptiera sau pe birou o reprezentare artistica, tablou sau statueta, cu Soarele si Luna impreuna sau o poza cu parintii nostri.

5. Chemam in gand Arhanghelii Michael- care inseamna “Eu sunt ca Dumnezeu” si Chamuel- “Eu il vad pe Dumnezeu”, pentru a echilibra energiile de VOINTA SI de IUBIRE ale fiintei noastre.

6. Practicam respiratia abdominala.

Numita si respiratia bebelusului, pentru ca ea este facuta natural de bebelusi, se executa astfel: pentru a ne evalua mai bine, tinem o mana pe piept si una pe abdomen, iar pe inspiratie, trebuie sa observam cum  abdomenul se bombeaza si mana se ridica, iar pe expiratie, abdomenul revine la normal si mana se retrage. E o respiratie mai profunda, care ne ajuta sa mobilizam energia din Chakra Plexul Solar- adica VOINTA, HOTARAREA, AUTORITATEA PERSONALE.

7. Respiram in inima. 

Ne golim mintea de ganduri, ca si cum am alunga toti norii de pe un cer albastru. Apoi, suntem atenti si devenim constienti de fiecare respiratie, fara sa incercam sa o modificati. Apoi, mutam fluxul respirator dinspre centru spre stanga, catre zona unde este situata inima. Simtim cum respiratia si aerul intra si ies prin inima noastra. Apoi atasam respiratiei, Rugaciunea inimii sau mantra OM sau Rugaciunea Tibetana pentru Pace: “Eu sunt Lumina si Pace. Eu sunt Iubire si Fericire.” Este o respiratie care activeaza Chakra Inimii- adica IUBIREA, IERTAREA, ACCEPTAREA. 

8. Acceptam si initiem schimbarea.

Suntem pregatiti pentru a schimba ceva in viata voastra. Suntem constienti ca orice schimbare implica dezintegrarea vechiului pentru ca noul sa poata aparea.

Un exercitiu bun pentru a vedea in mod direct cum se produce o transformare in Natura este sa punem un aliment la fermentat. De exemplu, pentru a se obtine iaurtul, trebuie pus la prins laptele, care astfel dispare, lasand loc unui nou aliment.

Pentru consultanta astrologica personalizata si pentru cursuri de meditatii si spiritualitate, imi puteti scrie la contact@universulom.ro.

Multumesc, Tata. Multumesc, Mama.

Onorez divinitatea in forma ei Masculina si Feminina

din fiecare dintre noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *