Luna Noua din 28 octombrie 2019-Suntem completi asa cum suntem

Luna Noua din 28 octombrie 2019-Suntem completi asa cum suntem

Dragii mei OM,

Ma bucur sa va regasesc si sa va transmit gandurile mele despre tema astrala a perioadei.

Dupa cum stiti, sunt buna prietena cu Luna si imi place sa ii descifrez mesajele, asa ca in acest articol detaliez influxurile Lunii Noi de astazi. Sunt sigura ca prinde bine sa reamintesc, Luna Noua este momentul astrologic si astronomic in care Soarele si Luna sunt in acelasi grad zodiacal pe cer, din punctul de vedere al observatorului pamantean. Conform calculului sideral, astazi astrii s-au intalnit la zece grade si optsprezece minute in constelatia Balantei,  la 5:43 AM, pentru cineva care ii observa din Bucuresti.

Luna Noua in Balanta sau despre ECHILIBRU in doi

Aceasta Luna Noua in Balanta din 28.10.2019 functioneaza ca o introducere la desfasurarea a unor forte astrale- planetare  mult mai puternice, si care genereaza directii de actiune pe termen lung in viata noastra. Este vorba de conjunctia lui Jupiter cu Saturn, care se intampla saptamana viitoare, in premiera dupa douazeci de ani, si care se va repeta si pe parcursul minunatului an- portal, 2020. Intalnirea “greilor” Sistemului nostru Solar necesita o analiza mai ampla, pe care o voi face in articolul urmator.

Revenind la subiectul de acum, pentru mine amprenta zodiei Balantei  o reprezinta conceptul de ECHILIBRU in doi. A fi in echilibrul acesta Venusian (pentru ca Venus e planeta guvernatoare a Balantei)  implica existenta  a doua forte, situatii, persoane, directii, care necesita ajustarea uneia fata de alta pana la un punct stabil, constant, de integrare. Imaginea instrumentului balanta este foarte evocatoare pentru energia acestui semn…adica, sa punem pe un taler cat trebuie, pentru ca si celalalt taler sa se pozitioneze la acelasi nivel.

Cel mai adesea asociem aceasta zodie cu relatiile noastre sau cu justitia oficiala, care are si in emblema ei, simbolul unei balante.

Dezvoltare personala prin intelegerea DUALITATII noastre

Exista un mesaj mai incomod al zodiei Balanta, care consta in constientizarea dualitatii vietii si a fiintei noastre.

Daca ne-am intelege si am reusi sa integram rational aceasta dualitate, eu cred ca situatiile parteneriale sau cele justitiare, in sensul de a  judeca, de a fi judecat de persoane sau de catre institutii de stat, s-ar rezolva de la sine.

Conceptul de UMBRA asociat cu zodia Balantei

Noi suntem, in fiecare moment, o personalitate vizibila, in manifestare si o personalitate pasiva, ascunsa, nerecunoscuta, pe care cel mai adesea o recunoastem prin oglindire, adica atunci cand vedem pe cineva cu acelasi comportament. O numim pe cea din urma, pe scurt, UMBRA.

In astrologie, putem privi si gasi aceasta umbra a noastra in zodia Balantei, analizand-o ca pe polul opus al zodiei Berbecului. Asa cum energia Berbecului ne invita sa ne focalizam pe propria persoana si pe propria forta de viata, adica pe individualitatea noastra, Balanta ne invita la acelasi lucru, doar ca prin integrarea dualitatii noastre. Adica sa primim in constiinta acea parte din noi pe care nu vrem sa o recunoastem si sa o acceptam. In acest fel, ne centram pe regasirea intregului fiintei noastre, facand din doua jumatati de personalitate, una completa.

Eliminarea ideii de vina

Imi place lucrul cu umbra si pentru ca ma ajuta sa renunt la ideea de “vina”. Sa ne gandim cat de frecvent dam vina pe cineva pentru un eveniment din viata noastra sau cum renuntam la o relatie pentru starile conflictuale pe care ni le produce o persoana.

Toate aceste situatii ‘negative” sunt doar proiectii ale conflictului nostru interior.

Cand  integram acea parte din noi-UMBRA, acea personalitate respinsa si refuzata si pusa continuu in spatele personalitatii noastre active, realizam ca “vina celuilalt” consta de fapt intr-un comportament neasumat, care este al nostru, este profund personal si are legatura cu persoana care ni-l declanseaza exact la fel de mult cat avem noi legatura cu oglinda in care ne privim dimineata.

Inainte sa dam vina pe cineva sau pe ceva, mai bine privim in interior, sa vedem unde e resortul ascuns care a generat acea situatie in viata noastra.

Tocmai pentru ca evitam sa ne recunoastem propria UMBRA, cele mai multe din relatiile noastre sunt relatii de compensare, adica relatii statice, care nu ne ajuta sa evoluam. Ne alegem partenerii exact dupa trasaturile pe care credem ca nu le avem noi, ca sa completeze in viata noastra ceea ce credem ca lipseste: vitalitate, situatie materiala, recunoastere profesionala. Cream astfel relatii blocate, in care fiecare il tine strans pe celalalt, prin dependente, conflicte si complicatii, de frica sa nu dam ochii cu propria fiinta.

Suntem COMPLETI asa cum suntem

Dar surpriza, semnul Balantei ne transmite informatia ca suntem completi asa cum suntem, doar ca, pentru a ne realiza autonomia, e nevoie sa ne acceptam aceasta UMBRA. Adica sa aducem ascunzisurile personalitatii noastre  in echilibru cu personalitatea vizibila, ca talerele unei balante echilibrate.

Intalnirea Lunii cu Soarele in acest semn creeaza in fiecare an, contextul astral potrivit pentru introspectie si pentru revigorarea relatiei cu noi insine. In pedagogia Waldorf, perioada curenta a anului are ca punct culminant Sarbatoarea Lampioanelor, iar cultura indiana are festivalul Luminilor-Diwali. Sunt evenimente care puncteaza scaderea in intensitate a luminii solare dupa echinoctiul de toamna si metaforic, regasirea luminii Soarelui nostru interior.

Despre acelasi lucru ne vorbeste si zodia Balantei, despre echilibrul obtinut prin regasirea Soarelui din Umbra noastra, a puterii noastre secrete, interioare.

INSTRUMENTE de LUCRU cu umbra

Pentru a veni si cu instrumente in acest demers de lucru cu Umbra, va recomand cu drag o carte scurta, foarte aplicata si placuta, scrisa de Debbie Ford: “Partea intunecata a cautatorilor de lumina”. Aici descoperim mai multe exercitii prin care putem aduce lumina asupra unor aspecte ascunse din personalitatea noastra.

Una din ideile principale ale cartii este de a observa lucrurile care nu ne plac la cei din jurul nostru. Din lectura ei, mi-a ramas in minte inclusiv exemplul unui domn, care in cadrul unui curs de dezvoltare personala, se plangea ca toate prietenele lui intarzie la intalniri. Cu toate acestea, el nu realiza ca intarzia la fiecare sesiune de curs cu cel putin zece minute mai mult decat majoritatea participantilor.

Afirmatia pe care o putem repeta pe parcursul acestui ciclu lunar este:

SUNT IN ECHILIBRU CU MINE INSUMI, CEEA CE CREEAZA ECHILIBRUL IN RELATIILE MELE.

In astrograma natala, pentru a ne intelege mai bine Umbra, analizam casa a saptea, cu zodia si cu guvernatorul ei si cu planetele care o populeaza sau care o tranziteaza. Pentru consultanta personalizata, imi puteti scrie la contact@universulom.ro.

 

O intalnire cu Umbra cat mai benefica sa avem cu totii!

Va imbratisez!

Pe curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *