Eclipsa de Luna din 10.01.2020- Catre o umanitate ca un roi de fluturi

Eclipsa de Luna din 10.01.2020- Catre o umanitate ca un roi de fluturi

UNA ESTE LUNA

Dragii mei OM,

In astrologie, Luna simbolizeaza psihicul nostru, toate experientele noastre de natura emotionala. Ea ne arata intr-o harta aspecte legate de copilarie, subconstient, mama, maternitate, parteneriat, colectivitate, alimentatie, animale de companie si multe altele.

In astrologia indiana, Luna este considerata astrul cel mai important intr-o harta natala, mai important si decat Soarele. In vechime, fiecare zi a ciclului lunar avea corelata cate o silaba, cu care incepea numele copiilor nascuti la acel moment.  Astfel, persoanelor le era recunoscuta zodia lunara doar prin simpla rostire a numelui. In prezent, prin popularizarea astrologiei europene, cei mai multi dintre noi ne cunoastem doar zodia solara, neglijand cu totul pozitia Lunii la nasterea noastra.

Pentru sceptici, chiar si la nivelul lumii fizice Luna influenteaza vizibil viata pe Pamant prin fazele ei, care genereaza un anumit ritm al cresterii plantelor, fluxul si refluxul in mari si oceane, ciclul menstrual in fiziologia femeii.

 

ENERGIA LUNARA, O GOGOASA DE MATASE

 

Relatia energetica intre Pamant si Luna este foarte puternica si este confirmata in plan fizic si de astronomie, care considera ca Luna este o bucata din Pamant, desprinsa in urma unui impact al acestuia cu un corp ceresc mai mare. Ea este singurul satelit natural permanent al Pamantului.

Va invit sa vizualizam ca Luna are legat de ea un fir alb de matase si de fiecare data cand realizeaza o rotatie completa de 28 -29 de zile, mai adauga un cerc de matase in jurul Pamantului. In 4,5 miliarde de ani, de cand se invarte in jurul sau, l-a facut sa arate deja ca un cocon urias :).

Personal, metafora coconului ma ajuta sa constientizez “dualitatea Lunara”, in care exista, ca intr-o gogoasa de matase, larva, dar si potentialul fluture. Energia Lunara are un efect de hranire si sustinere pentru noi, Pamantenii, si in acelasi timp are un efect de val al iluziei pus peste adevarata noastra natura, UNICA, DIVINA. Cand reusim sa ne maturizam suficient, sa privim deasupra starilor noastre emotionale, deasupra fluctuatiilor de stare,  ajungem sa percepem corpul emotional ca pe unul din corpurile fiintei noastre, care face parte din noi, fara sa ne defineasca in intregime.

CONSTIENTIZAREA NATURII NOASTRE EMOTIONALE ne ajuta sa iesim din stadiul de larva si ne poate transforma in FLUTURI, adica in fiinte LIBERE, cu VIBRATII INALTE.

 

CE INSEAMNA LUNA NOUA SI LUNA PLINA

 

Astronomic, Luna Noua este momentul cand Soarele si Luna sunt in acelasi grad zodiacal. Fiind in acelasi punct pe cer din perspectiva observatorului pamantean, corpul Soarelui eclipseaza practic lumina Lunii. Lipsa luminii Lunii este corelata simbolic cu “stingerea” automatismelor din subconstient, a ideilor/tiparelor deja mecanice, pe care le rotim in minte. Luna Noua devine astfel perioada potrivita pentru a aduce ganduri noi, constructive si benefice pentru persoana noastra.As putea sa ii spun faza de CONSTIENTA.

Luna Plina este faza in care Luna se afla la 180 de grade fata de Soare si in care acesta o lumineaza pe toata suprafata vizibila de pe Pamant. Din punct de vedere astrologic, este momentul in care emotiile noastre ating un maxim, iar mintea SUBCONSTIENTA este foarte activa. In functie de zodia si casa pe care se produce Luna Plina, putem primi detalii suplimentare despre modul in care descarcam aceste stari si mesaje din subconstient.

In agricultura care respecta ciclurile lunii, la Luna Noua se seamana si la Luna Plina se recolteaza. Considerand ideile noastre seminte care urmeaza sa creasca, este corect sa ne plantam intentiile la Luna Noua si sa le recoltam, recunoscatori pentru manifestarea lor, la Luna Plina.

De aceea, pentru activarea corpului energetic si dezvoltarea personala, in perioada Lunii Noi sunt recomandate setarea si sustinerea de intentii, exercitii de afirmare a vointei personale, iar la Luna Plina meditatiile de recunostinta, multumire si lucrul cu emotiile.

 

IAR DESPRE ECLIPSE

 

Sunt doua puncte, numite Noduri Lunare sau Noduri Karmice, de pe drumul aparent al Soarelui prin constelatii, unde se produc Eclipsele. Dupa cum indica si pozitia lor pe cer, in spatele si in fata Pamantului, aceste puncte simbolizeaza in astrologie ceea ce avem in urma noastra, in istoric- adica Bagaj, respectiv ce avem in fata, ca directie de evolutie- adica Misiune.Pe acestea le urmarim intr-o astrograma pentru a vedea situatiile din viata si modul in care ne facem Misiunea Sufletului, respectiv mai descarcam din Bagajul Karmic, de-a lungul indelungatei noastre existente sufletesti in acest Univers.

 

ECLIPSA DE LUNA

 

Daca Eclipsele de Soare se produc doar la Luna Noua, Eclipsele de Luna se produc doar la Luna Plina. De aceea, ele vin tot timpul in perechi, la distanta de 14 zile, cat este durata intre faza de Luna Noua si cea de Luna Plina.

De exemplu, aceasta Eclipsa de Luna este perechea Eclipsei de Soare din 26.12.2019 si care ne ajuta sa aducem la suprafata, in cel mai inalt grad, schimbarile care au intervenit in viata noastra atunci.

Din punct de vedere astrologic, consider Eclipsele cele mai bune momente pentru accelerarea evolutiei noastre personale si de aceea, organizez in acele zile evenimente, cursuri si meditatii. Gasiti evenimentele curente organizate de UniversulOM, aici.

Daca in cazul Eclipsei de Soare, este vorba de intalnirea si lucrul cu tiparele noastre de vointa si actiune, in cazul Eclipsei de Luna, este vorba de o re-analizare a tiparelor emotionale.

Eclipsele de Luna si de Soare pot fi, la randul lor, eclipse pe punctul de Bagaj Karmic sau pe punctul de Misiune a Sufletului.

 

ECLIPSA DE LUNA DIN 10.01.2020

 

Eclipsa de Luna din 10.01.2020 este o Eclipsa de Luna la Nodul Nord, deci este un moment care ne conecteaza cu Misiunea Sufletului nostru prin intermediul emotiilor noastre.

Ceea ce avem de facut acum este sa privim in emotiile noastre ca intr-o oglinda a sufletului si sa extragem de acolo solutii pentru evolutia si misiunea personala. Cu cat intelegem mai mult despre modul nostru de reactie emotionala, cu atat ne acordam mai bine la misiunea sufletului nostru.

Analiza numerologica a datei Eclipsei din 10.01.2020 arata din nou perfectiunea unui portal, 10-01, 20-20. Este inca o confirmare pentru perceperea aceastei perioade ca pe o FEREASTRA CATRE ATINGEREA UNUI POTENTIAL UMAN MAI INALT, la nivel individual si totodata, COLECTIV.

 

SFATURI BUNE ACUM SI INTOTDEAUNA

 • Renunta sa te identifici cu emotiile tale negative, care sunt doar o parte din fiinta infinita care esti.De exemplu: in loc sa spui/gandesti “ Sunt suparat”, poti sa spui “ Trec printr-o stare de dezechilibru.”In acest fel, imbratisezi de la inceput  ideea ca este un dezechilibru trecator si rapid reparabil.

 

 • Preia controlul asupra emotiilor tale, adica fii constient in fiecare clipa de starea ta emotionala.De multe ori, nu ne dam seama ca suntem dezechilibrati emotional. De aceea, e important sa ne intrebam frecvent care este starea noastra emotionala curenta. Asa putem intelege si de ce anumite zile ni se par cenusii si altele scaldate in norisori roz, desi contextul general este acelasi.

 

 • Intelege natura  reactiva a emotiilor, care sunt de fapt niste raspunsuri la anumiti stimuli. De exemplu: teama apare cand se apropie de noi un animal de prada sau furia apare cand cineva ne ia locul de parcare .

 

 • Recunoaste stimulii care iti provoaca o anumita stare emotionala si mentine in mediul tau stimulii generatori de emotii pozitive. De exemplu: Evita sa mai mergi la un magazin/restaurant unde esti servit de fiecare data cu o fata acra. Alege sa mergi in locuri unde lumea este binevoitoare.

 

 • Amplifica emotiile pozitive aducand constient in viata ta si mai multi generatori pentru acestea.De exemplu: gaseste-ti prieteni veseli, ia-ti un animal de companie, cultiva flori, locuieste in spatii prietenoase.

 • Fii responsabil pentru emotiile tale. Ca totul in Univers, emotia are si ea o natura vibrationala si se propaga in mediul inconjurator. Daca intru intr-o incapere tulburat emotional, unda mea emotionala ii impacteaza pe cei din jur, constient sau inconstient si reversul colectiv asupra starii mele este apoi si mai puternic, amplificand-o. De aceea, daca esti tulburat, inainte de a intra in contact cu alti OM, spune o rugaciune, gandeste-te la ceva frumos si pozitiv, linisteste-ti mintea.

 

ALTE RECOMANDARI PENTRU PERIOADA CURENTA

GRUPUL

 • Eclipsele de Luna accelereaza foarte mult efectul colectiv. Iti recomand ca in urmatoarea perioada sa te conectezi cu mai multe persoane apropiate si sa faci o meditatie de grup pe o tema aleasa de comun acord, in general de multumire, recunostinta, apreciere pentru fiinte si situatii de viata. Imi poti scrie si te pot ajuta sa te alaturi unui grup de intentii, special creat pentru meditatii si sustinere reciproca.
 • Recomandarea mea pentru perioada curenta este sa facem cu totii meditatii de recunostinta pentru aceasta fiinta minunata, care este mama-Pamant.

 

FONDUL MUZICAL

 • In ultimul timp, sunt inspirata sa fac in special recomandari muzicale, pentru ca muzica este cel mai evident mod de a lucra cu vibratiile.
 • Pentru urmatoarele doua saptamani, iti recomand sa asculti piesa BOLERO– de Maurice Ravel. Bucata muzicala face parte din curentul neo-clasic si este scrisa in tonalitatea DO major, care este tonalitatea LUNII, deci ne acordeaza si armonizeaza corpul energetic cu vibratiile LUNARE.
 • Pe parcursul melodiei, mai multe instrumente: flaut, clarinet, vioara, viola, reiau aceeasi succesiune de note, tot mai intens, sugerand o ascensiune perseverenta. Este exact ceea ce aceasta Eclipsa sustine, perseverenta in re-cunoasterea emotiilor noastre si in ridicarea deasupra iluziilor mintii noastre, prin toate metodele si cu toate instrumentele pe care le avem la indemana acum. Rezultatul este materializarea a celei mai inalte versiuni de OM de pana acum.
 • In plus, piesa a avut premiera pe 22.11.1928, acum 92 de ani, cand Saturn si Nodul Sud erau tot in conjunctie, cum sunt si acum. Acest aspect astral indica, de obicei, schimbari sociale si momente-cheie in manifestarea inconstientului colectiv. Ce a stat mult in umbra opiniei publice, iese acum la iveala intr-un mod radical si brusc. Structurile sociale se scutura ca sub energia unui vulcan pe cale de eruptie, exact cum sugereaza si melodia acestei bucati muzicale unice.

Inchei aici… cu drag ,cu recunostinta si cu viziunea unei umanitati ca un roi de fluturi,

Irina-Astrolog

Pentru interpretari astrologice personalizate, imi puteti scrie la: contact@universulom.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *