02.02.2020- Universul ne vorbeste prin numere

02.02.2020- Universul ne vorbeste prin numere

“Si a sfarsit Dumnezeu in ziua a sasea lucrarea Sa, pe care a facut-o; iar in ziua a saptea S-a odihnit de toate lucrarile Sale, pe care le-a facut.” Facerea 1-2, versetul 2

Numerele- limbaj universal

Numerologia este o unealta magica, divina pe care o intalnim la tot pasul inca de cand ne nastem. Incercati sa traiti fara numere si veti intalni haosul. Suntem nascuti intr-un moment al zilei conventional, notat la nivelul timpului. Traim intr-un anumit loc notat prin numere ca longitutidinea si latitudinea si e clar ca nu ne oprim aici. Primim si dam o anumita cantitate, suntem formati din unitati de un anumit numar, chiar si literele, sunetele au o vibratie numerologica, iar muzica se poate exprima matematic. Totul in jurul nostru poate fi tradus intr-un limbaj universal prin numere.

Numerologie si astrologie

Astrologia este infratita indeaproape de numerologie, vechii astronomi si astrologi vedici au dat o vibratie numerologica fiecarei planete care putea fi vazuta cu ochii liberi. Prin studiu si prin revelatii divine marii maestrii puteau afla directia destinului unei persoane sau a unui popor. Dar ceea ce au inteles maestrii iluminati a fost ca nu suntem posesorii unui destin de neclintit. Noi detinem in orice moment puterea ca printr-un gest, gand sau hotarare sa amelioram sau chiar sa schimbam ceea ce au hotarat astrele si numerele pentru noi. Textele antice contin multe referiri la metodele de cunoastere a etapelor existentei trecute si viitoare, dar in ele exista intotdeauna posibilitatea de a alege. Cunoasterea inseamna putere si posibilitatea de a schimba.

02.02.2020

In februarie avem o data de tip palindrom, adica un sir de numere care nu-si schimba forma indiferent din ce directie este citit. 02.02.2020 este o data cu o semnificatie numerologica deosebita. Faptul ca este formata doar din doua cifre ii amplifica forta. Dar sa vedem ce inseamna intreaga data analizand-o.

Semnificatia lui ZERO

Zero este nimicul, lipsa valorii, dar din perspectiva esoterica el reprezinta potentialitatea, originea manifestarii, samanta ascunsa si in asteptare. Inventarea primelor noua cifre este stintific un fapt secundar fata de cea a lui zero, caci un zero dupa un 9 il transforma in 90 si-l amplifica de zece ori. Forma lui rotunda il face sursa tuturor numerelor, de la care incepe si se termina totul.

Vechii hindusi, cautatorii primordiali ai cunostintelor oculte, au contribuit la imbogatirea cunostintelor lumii cu valoarea zero, caci inaintea lui zero toate calculele erau limitate la numerele cu o singura cifra.

Zero este simbolul planetei Pluton descoperita in 1930, a carei traictorie dureaza 248 de ani in jurul Soarelui si peste 20 de ani sa treaca printr-un semn zodiacal. Astrologic, Pluton reprezinta fata lumii ascunsa, lumea de dincolo, moartea si transformarea, eternitatea si infinitatea, originea primordiala a Universului.

Semnificatia lui DOI

Unul individual produs din infinit de catre zero, este diferit si de unul si de celalalt, el nu cuprinde decat o portiune din intervalul lor, existenta sa presupune un surplus din acea cantitate, iar acest surplus este “doi-ul” sau. Altfel spus, orice individ nu exista decat cu conditia de a se diferentia de tot ceea ce nu este el.

In modul cel mai obisnuit avem o alta notiune despre numarul Doi si-l intelegem ca pe o entitate compusa din adaugarea unei Unitati alteia asemanatoare pentru a face un nou Tot.

Principalele calitati ale numarului ca vibratie sunt dragostea, armonia, compasiunea, dar si dualitatea, separarea, antagonismul si discordanta. Numarul doi corespunde Lunii, a doua lumina ce se manifesta cu putere asupra planetei noastre si a carei actiune unita cu cea a Soarelui produce mareele, influenteaza atmosfera si ne ghideaza viata si natura. Luna este cea care arata calatoria sufletului, amprenteaza experientele noastre si ne conecteaza cu Universul.  

Semnificatia lui OPT

Si pentru ca intreaga data este formata din patru de doi cu o vibratie finala a lui opt, obtinuta prin adunare, vedem ca optul este numarul pe care Creatorul l-a destinat Alesilor spirituali pe care vrea sa-i favorizeze si sa-i pregateasca pentru manifestarea gloriei Sale.

Optul este numarul planetei Saturn, planeta Karmei, vazuta ca un maestru intelept, ca un Guru care restabileste dreptatea si aduce Justitia. Saturn creeaza dificultati pentru a ne face sa crestem si sa evoluam. El ne invata ce inseamna datoria, responsabilitatea si munca temeinica, ne rasplateste apoi cu daruri pretioase odata ce ne-am asumat si insusit lectiile lui.

Ce inseamna pentru noi 02.02.2020

Inceputul lui februarie ne aduce implinirea timpului karmic la nivel de suflet pamantean, o karma colectiva cu transformari si revolutii, inovatii si schimbari neasteptate. O karma la nivel individual in care multe suflete isi grabesc trecerea catre alta dimensiune si in care multi parteneri hotarasc brusc ca locul lor nu mai e langa celalalt. Este momentul cand cei din familia de suflete se regasesc si se recunosc. Este momentul demisiilor prozaice, al regasirii drumurilor spirituale si al reinventarii personale.

Luna, Pluton si Saturn, avand corespondenta numerica doi, zero si opt ne arata dualitatea si armonia, eternitatea si materializarea. Sa ne asteptam la o noua ordine pe Pamant? Sau la demolarea vechilor dogme si reinstaurarea altora cu aceeasi structura?

In Japonia, sanctuarul sintoist de la Ise este daramat la fiecare 20 de ani si se reconstruieste exact la fel. Potrivit gandirii sintoiste, aceasta traditie ajuta la mentinerea prospetimii si puritatii locului. De cate ori am repetat istoria, noi, cei revolutionari? Am daramat si reconstruit intreaga lume pe acelasi fundament in baza prospetimii vechilor dogme. Cu cat suntem mai multi, cu atat suntem mai individuali. Ce face ca acum sa fie diferit? Ce ne determina pe noi oamenii sa ne trezim si sa realizam ca puterea grupului e o forta creatoare si sa actionam din perspectiva ei? Nimic si totul, asa cum sunt zero si doiul, asa cum e data pe care tot noi am convenit s-o scriem dintr-un timp, pe un Pamant.

In cadrul evenimentului din 22.02.2020, lucram in mod experiential cu numerele din viata noastra, cu gandurile si emotiile noastre, prin puterea grupului. Gasiti detalii aici.

Avem de ales si a venit momentul sa aflam, din alte perspective, cum e sa traiesti intr-un corp, pe un Pamant care-ti ofera atat de multa bucurie, experiente, fericire si viata. E o data, este un timp, de luat in seama, este semnul declansator al unor evenimente marete la care suntem privilegiati ca luam parte.

 

Iuliana Szatmari

Psihoterapeut

szatmariuliana@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *