Luna Noua din 16.10.2020- A fi sau a nu fi, aceasta-i intrebarea

Luna Noua din 16.10.2020- A fi sau a nu fi, aceasta-i intrebarea

Dragii mei OM,

In viziunea mea, primul citat care descrie energia acestor zile este: “Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic”. Senzatia pe care o am este de repetitie a unor situatii, cu schimbari atat de mici, incat par reproduse la indigo.

Vorbim despre aceleasi lucruri, ni se spun aceleasi lucruri si se iau masuri care s-au mai luat si anterior.

Este perioada recoltei pentru tot ce am “plantat’ in 2020 si nu avem ce culege mai mult decat ce am semanat, si cel mai adesea, cred ca am semanat: frica, nesiguranta, izolare si obsesii.

Din nou in energia Fecioarei

Se intampla rar ca doua Luni Noi consecutive sa se produca in aceeasi zodie. Iata ca acest fenomen are loc acum, in zodia Fecioarei. Ca si la Luna Noua din septembrie, cand au inceput scolile, avem in continuare un comportament ipohondru, singurul posibil din punct de vedere legal si singurul validat de ratiunea medicala in contextul pandemiei.

Dupa cum am spus si in articolul anterior, Fecioara este despre CURATENIE, despre SANATATE si despre o JUDECATA PURITANA, SELECTIVA SI SEPARATISTA. Cu aceasta dublare a energiilor din astral pe zodia Fecioarei pentru a doua luna consecutiv, toate domeniile pe care aceasta zodie le guverneaza sunt duse catre un maxim, catre un “ am atins limita”.

Ar fi mai simplu daca ar fi vorba doar despre faptul ca am atins limita fizica a unor situatii, gen: “m-am saturat sa port masca sau nu mai suport sa ma spal pe maini.” In schimb, eu cred ca ne atingem si limita psiho-rationala de a inghiti un anumit tip de informatie, de a gandi doar in termeni de sanatate fizica si de a trai o anumita stare de spirit, aceea de frica si de separare.

 

Criza de vindecare

In intampinarea afirmatiilor de mai sus, configuratiile astrale curente ma determina sa ma gandesc ca urmeaza o criza sociala majora, avand in substrat imbolnavirea  psihologica a populatiilor.

Daca acum suntem intr-o etapa de reprimare generalizata a trairilor noastre si alegem sa ne pastram conflictul in interior, datorita pozitionarii lui Marte in Pesti, retrograd si in opozitie cu Luna Noua, spre sfarsitul lunii decembrie,  Marte intra in Berbec, apropiindu-se de Uranus , iar Pluton intra din nou in Capricorn.

 

Inceputul lui 2021 va aduce revolte sociale majore, care au la baza ignorarea impactului psihologic al pandemiei. Cu toate acestea, percep tot ceea ce se intampla drept singura cale prin care se poate instala o schimbare reala. Considerand Umanitatea drept pacient, ceea ce parcurgem acum reprezinta o reala “criza de vindecare”, concept binecunoscut in medicina holistica.

 

Un cer in opozitie

Perioada astrologica in derulare, care include si portalul numerologic perfect 10.10.2020, acumuleaza cele mai multe aspecte de opozitie pe care le-am vazut vreodata. In ziua portalului, in afara de Saturn, toate celelalte noua planete erau in pozitia de fata in fata, pregatite ca de lupta.

In astrologie, ca si in viata, opozitia este considerata benefica, prin faptul ca ne face mai puternici, punandu-ne fata in fata cu punctele noastre slabe si cu aspecte pe care le respingem la noi. Avem astfel posibilitatea de a ne accepta, intregi si completi, asa cum am venit, sufleteste vorbind, pe aceasta lume.

 

La randul meu, cred ca acele piedici pe care le resimtim acum, sunt de fapt trambuline catre un potential mai inalt, care astepta de mult timp sa fie descoperit. Exista un sambure de conflict in fiecare din noi, care se reflecta si in jurul nostru si pe care suntem chemati sa il intelegem acum ca pe o imensa energie creatoare si sa il folosim pentru binele nostru si al intregii lumi.

 

A fi sau a nu fi, aceasta-i intrebarea

Dintre toate opozitiile de pe cer, una imi atrage atentia in mod special, este vorba despre opozitia intre Soare/Luna si Marte, care s-a mai repetat si se va mai repeta in urmatoarele luni. Aceasta Luna Noua, alaturi de axa Nodurilor pe Taur-Scorpion, scoate la iveala cel mai mare conflict interior: “ a fi sau a nu fi”. Planeta Marte guverneaza energia vitala, bucuria de viata, siguranta materiala si pacea in lume. Acum toate acestea ne sunt amenintate, radacinile noastre energetice se clatina si, pe termen lung, apar fricile, depresiile si tulburarile obsesiv-compulsive.

Cele mai bune exercitii in acest caz sunt actele de voluntariat. Gasiti variante sa ii ajutati pe ceilalti. Daca vreti sa simtiti Raiul pe Pamant, faceti-i pe altii sa simta Raiul pe Pamant. Daca vreti sa simtiti siguranta materiala si pace, faceti-i pe altii sa simta siguranta materiala si pace.

  • Pentru cineva fara haine sau fara mancare, ceea ce oferiti voi poate reprezenta o avere.
  • Pentru cineva fara educatie, suportul vostru se aseamana cu o interventie divina.
  • Pentru cineva fara parinti, imbratisarea voastra poate fi nepretuita.

Sa judecam integrativ

Zodia Fecioarei ne invita la judecata rationala si e bine sa fie asa. Mintea noastra gandeste mai minutios decat oricand pe vibratia perfectionistei Fecioare. Separa graul de neghina, analizeaza “binele” si “raul”, dar in exces, ne separa si pe noi de Noi si pe noi intre noi. Ne separa personalitatile, ne separa in aparatori sau incriminatori ai mastilor, ai vaccinurilor, ai scolii online, ai partidului la putere, ai diferitelor curente de opinie.

Judecata integrativa, care genereaza si starea emotionala de com-pasiune este singura varianta de iesire din aceste vremuri intunecate. Cand ne lansam in cate o disputa cu cineva, avem optiunea sa gandim doar din punctul nostru de vedere sau sa incercam sa ne punem si in pielea acelei persoane, sa vedem daca nu cumva lumea ar arata altfel prin ochii ei si atunci punctul ei de vedere ar fi perfect justificat.

De exemplu, daca noi nu vrem sa purtam masca si altcineva o poarta, sa ne gandim ca poate are acasa un varstnic sau poate ca este o persoana foarte sensibila, care este infricosata de informatiile primite continuu pe canalele media. Imbratisand viziunea persoanei, reusim sa ne echilibram si tensiunea interioara, care ne impinge sa ne impunem propria viziune in fata celorlalti.

 

Solutia Pestilor

Asa cum am spus si la Luna Noua anterioara, zodia Pestilor, aflata in opozitie cu zodia Fecioarei este cea care ne da vibratia necesara pentru a trece cu bine acest hop. Sa pastram, asadar, permanent in minte, solutiile date de zodia sus-mentionata:

  • sa fim FLEXIBILI,
  • sa ne pastram spiritul de GRUP,
  • sa actionam ca si CONSTIINTA COLECTIVA
  • sa ne dezvoltam CREDINTA
  • sa simtim mai mult pentru ceilalti: COMPASIUNE.

 

Pentru ca functioneaza in cazul meu, eu va propun sa continuam sa lucram impreuna, sa meditam impreuna, sa ne rugam impreuna, sa cream o constiinta colectiva comuna, mai intai in grupuri mici. La momentul potrivit, grupurile se vor uni si vor schimba vibratia dominanta a acestei lumi.

Daca vreti sa faceti parte dintr-un grup de dezvoltare personala prin astrologie sii meditatii, scrieti-mi la contact@universulom.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *