Tema astrala la Luna Plina: Impreuna rescriem povestea

Tema astrala la Luna Plina: Impreuna rescriem povestea

Dragii mei OM,

Pentru ca e Luna Plina si pentru ca am fost intrebata de mai multe persoane “ ce zic astrele” despre evenimentele curente, am considerat sa va transmit cateva din gandurile mele, cu mentiunea ca fiecare astrolog aude “glasul astrelor” in functie de experientele si viziunea sa de viata. Recunosc ca eu am o structura mentala optimista, care ma face sa vad partea luminoasa din orice situatie. Din punct de vedere astrologic, am folosit sistemul sideral, specific astrologiei vedice.

E posibil sa mai gresim inca o data atat de grav?

Cu aceasta intrebare in cap,  pornita din anticiparile multora privind un “Al Treilea Razboi Mondial”, am inceput sa studiez pozitia astrelor in perioada inceperii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sa vad asemanari si deosebiri in raport cu pozitia astrelor din prezent. 

Mult zgomot pentru nimic: Uranus in Berbec

Planetele executa miscari ciclice in jurul Soarelui, asa ca mi-a atras imediat atentia ciclul de optzeci si patru de ani al planetei colective Uranus-numita si octava superioara a lui Mercur, care guverneaza interacțiunile, comunicarea la nivel global, reteaua informationala a Umanitatii. Uranus tranziteaza in aproximativ opt ani un segment de zodiac, si in 1939, ca si acum, se afla in zodia Berbecului. 

In traducere: suntem intr-o perioada in care mentalul colectiv e agitat, ne putem astepta oricand la rasturnari de situatii, iar manifestarile bruste la nivel diplomatic, intre state, sunt foarte posibile.

Crede si nu cerceta: Jupiter in Pesti

Un al doilea ciclu identic cu acea perioada este tranzitul lui Jupiter in Pesti, care dureaza aproximativ un an, iar acum se desfasoara intre aprilie 2022- martie 2023. 

In traducere: constiinta colectiva este tot mai “vizibila”, iar anumite credinte, judecati si filozofii de viata devin, foarte usor, ale tuturor. De aceea, obiectivitatea canalelor media este acum esentiala pentru sanatatea psihica a intregii lumi. Mai putin senzational si mai mult calm ne-ar ajuta pe toti. Arta si spiritualitatea sunt acum modalitati extraordinar de puternice de modelare a intelegerii la nivel global. Spiritul de sacrificiu este foarte dezvoltat. Activitatile care implica grupari mari de oameni sunt favorizate.

Lumea suntem noi: Neptun la granita Varsator- Pesti in 2022 in opozitie cu Neptun la granita Leu- Fecioara in 1939

Planeta Neptun, numita in astrologie- octava superioara a lui Venus, este asociata cu inconstientul colectiv. Pentru a va imprieteni mai bine cu aceasta expresie abstracta, imaginati-va un cos urias in care sunt adunate si interconectate visurile, sentimentele, inspiratia si creatiile artistice ale intregii Umanitati. Tot ce am simtit ne-am imaginat vreodata, tot ce vom simti si vom visa in viitor, este deja in acel cos.

Fata de pozitia lui in 1939, cand aducea nevoia de a pune in practica (Fecioara) idealuri megalomane (Leu), acum Neptun ne ajuta sa intelegem ca suntem cu totii conectati la aceeasi retea de constiinta (Pesti) si ca fiecare gand pacifist, fiecare ideal nobil, fiecare gest creativ sau artistic,  exprimat in si pentru mediul social, (Varsator) conteaza in marea “urzeala energetica”  pentru Pacea din Lume. 

Nu iese fum daca nu faci foc: Axa Nodurilor Lunare NNord-NSud pe Berbec-Balanta in 2022 si invers, pe Balanta-Berbec in 1939

Nodurile Lunare indica in astrologie aspectele karmice, adica acele teme personale care tin de legea cauza-efect aplicata de-a lungul unui sirag de vieti consecutive. De exemplu, daca am fost exagerat de agresivi intr-o existenta anterioara, in viața actuală venim cu o tema foarte clara de blandete si de non-violenta. Daca in aceasta viata insistam exagerat de mult pe romantism, la urmatoarea incarnare am putea veni cu o anumita detasare in ce priveste relatiile de cuplu.Si tot asa.

Pozitia Nodurilor Lunare in 1939 arata foarte clar ca exista o acumulare karmica de agresivitate, de conflict, de frica si de lipsuri materiale. Nodul Sud in Berbec, conjunct cu Uranus, a dat posibilitatea acestei “lave” de energie negativa sa erupa brutal, parjolind o lume intreaga. Pe partea cealalta a axei, Nodul Nord in Balanta, a contribuit la construirea de aliante, la cimentarea unor relatii diplomatice intre state.

In 2022, situatia din punct de vedere karmic, este exact in oglinda. 

In pat cu dusmanul: Nodul Sud in Balanta arata ca diplomatia globala sufera, ca s-au depasit niste limite corecte de toleranta si ca s-au ascuns multe “hibe” in relatiile dintre state. Razboiul Rece, care a inceput dupa terminarea celui de-Al  Doilea RM, a reprezentat confirmarea istorica a acestui fapt. Cuplul de forte politice,pe care le numim Estul si Vestul, capitalistii si comunistii, s-au inteles aparent in tot acest timp, dar pe ascuns- prin spionaj si pe laterale- prin colturi mai indepartate de lume, si-au vazut in continuare de conflictul lor. 

Ca intr-un parteneriat intre doi oameni, in care la un moment dat ies toate problemele pe tapet, la fel s-a intamplat acum si cu superputerile lumii. A venit momentul sa renunte la practicile diplomatice nesanatoase, la atitudinea “hai sa nu intervenim, ca o sa fie bine” si la “una zicem in fata si alta facem pe ascuns”. Ca de obicei, Nodul Sud nu intreaba pe nimeni daca e pregatit pentru schimbare, el vine cu o vibratie brusca, neasteptata, si privind obiectiv, necesara pentru purificarea karmei Umanitatii.  

Pentru atenuarea acestor energii ale Nodului Sud, singurul remediu posibil- cum oare s-ar putea opri lava unui vulcan in eruptie- este acceptarea, iertarea, impacarea cu trecutul nostru, cu stramosii, integrarea experientelor din vietile anterioare. Ideea acestui remediu este sa modificam viitorul reparand trecutul; sa anticipam crearea si acumularea de energie negativa la nivel individual si colectiv prin curatarea bagajului karmic. Un exemplu  bun pentru aceasta modificare a prezentului deplasandu-ne in trecut este filmul ”Inapoi in viitor”. https://www.imdb.com/title/tt0088763/

Reintoarcerea la natura si simplitate: Nodul Nord in Berbec in 2022 puncteaza faptul ca, de data aceasta avem de ales daca producem in continuare karma de agresivitate pentru viata viitoare a acestui Pamant sau ne controlam constient instinctele de tip “lupta sau fugi”. Am spus tuturor celor care mi-au cerut parerea in aceste zile ca acum, spre deosebire de atunci, avem fiecare extrem de mult liber-arbitru. In loc sa ne angajam intr-un razboi -consecinta unei diplomatii depasite de propriile metode incorecte (vezi Nodul Sud in Balanta), putem alege sa ne conectam cu partea pozitiva, luminoasa a Nodului Nord in Berbec.

In concluzie, actiunile corelate cu Nodul Nord in Berbec, care ne echilibreaza karmic la nivel individual si colectiv, sunt legate de natura, de starea de vitalitate si bucurie, de asigurarea nevoilor de baza ale omului.  Sa facem lucruri simple, care ne ajuta sa ne conectam cu  independenta personala si cu vibratia demult pierduta a “gradinii Raiului”, in care tot ce avem nevoie este langa noi. 

De exemplu, in loc sa ne facem stocuri cu alimente din supermarketuri, mai bine re- invatam sa gradinarim, sa plantam rasaduri si sa ne bucuram de o recolta, cat de mica, rezultata in urma muncii noastre. 

Atitudinea fiecaruia conteaza pentru cresterea vibratiei planetare, asa ca putem planta si la bloc, in balcon, in ghivece sau mini-sere. Natura ne arata oriunde ca isi face bine treaba, ca bucuria de a se naste, de a da viata, a unei seminte, triumfa.

Pe principiul rezonantei, tot ceea ce oferi, primesti, asa ca toate ajutoarele de haine, alimente, gazduire pentru refugiati sau alte persoane aflate in dificultate sunt remedii puternice pentru a ne mentine bucuria si increderea in resursele vietii. Cum am putea sa simtim noi siguranta zilei de maine, cand stim ca sunt altii care dorm afara si nu au ce manca? Oferind exact aceste lucruri. Asa cum lumina unei lumanari se inmulteste cand aprindem alte lumanari cu ea, la fel si vibratia sigurantei materiale creste in lume cand impartim cu ceilalti acoperisul si hrana noastra. Ca o confirmare la ceea ce am scris, am primit acum un mesaj cu o noua lege, care ofera gratuitate pentru hrana celor care gazduiesc refugiati.

Pioni pe o tabla de sah: Pluton in Rac in 1939, in opozitie cu Pluton in Capricorn in 2022

Ultima planeta colectiva care a ramas de analizat este Pluton, numita in astrologie- octava superioara a lui Marte. Pluton manifesta aceleasi insusiri ca si Marte, doar ca la nivel de mase. 

Pluton si-a facut intrarea glorioasa in Capricorn in 2020, o data cu pandemia, schimband brutal, dupa modelul martian, regulile sociale si sanitare in intreaga lume. Spre deosebire de 1939, cand schimbarile au avut legatura mai ales cu casele/locurile de origine/genele ariene sau nu ale oamenilor (Rac) si au generat dislocarea unei etnii, cum a fost cazul evreilor, acum interventiile sunt mai mult la nivel de structuri statale, administratii si guverne (Capricorn). 

Este vorba de actiuni politice, economice si sociale majore, care reorganizeaza lumea din temelii. Dupa cum am spus in articolele din ultimii ani, Pluton a mai fost in Capricorn in perioada Revolutiei Industriale de la finalul secolului optsprezece, cand descoperirea motorului cu abur a dus la reorganizarea societatii, prin migrarea unei mase mari de oameni dinspre mediul rural spre mediul urban. Probabil ca in urmatorii ani, modelul politic de polarizare Est-Vest de pana acum va disparea, lasand loc unui alt tip de guvernare, mai iluminata si mai unificata, dupa modelul Varsatorului.

Zorii unei Lumi Noi: Saturn la granita Capricorn/Varsator in 2022 in comparatie cu Saturn in Berbec in 1939

Saturn este o planeta sociala, ultima din sistemul solar clasic, asa cum a fost el cunoscut pana la descoperirea planetelor transpersonale, Uranus, Neptun, Pluton. In sistemul astrologic vedic, Saturn are doua domicilii, doua zodii unde se simte acasa. Acestea sunt Capricornul si Varsatorul, exact semnele pe care le traverseaza acum in tranzit. 

Capricornul este domiciliul lui de noapte, unde actiunile planetei in plan social se manifesta mai retinut, mai inchistat, mai conservator, iar Varsatorul este domiciliul lui de zi, unde Saturn se manifesta mai exuberant, mai democratic si mai deschis. 

Anii pe care ii traim ne indica deja primele caracteristici ale Lumii Noi, aflata sub amprenta Varsatorului, care isi va intra complet in drepturi in 2040, cand Pluton va intra in aceasta zodie.

Spre deosebire de acum, in 1939 Saturn era in Berbec, in cadere, in cel mai nefavorabil punct din zodiac pentru el. Din acea pozitie, nu avea fortele diplomatice si rabdarea necesare pentru o abordare echilibrata a conflictului, ci doar forta bruta a Berbecului.

Momentul e acum: Luna Plina pe axa Fecioara-Pesti

Luna Plina din aceste zile, care este un aspect intre doua astre numite personale- Soare si Luna, activeaza tranzitele planetelor sociale si colective aflate pe aceasta zona de ecliptica si formeaza ca un pod intre constiinta individuala si constiinta globala. Acum putem contribui in mod real, vizibil as putea spune, la pacea de pe Pamant, lucrand la pacea din vietile si din inimile noastre.

In concluzie, in momentul de fata, in comparatie cu 1939, avem o suma de daruri vibrationale din astral, pe care le putem folosi pentru remodelarea realitatii in care traim. Ceea ce traim acum se bazeaza pe un model vechi, depasit, al Umanitatii, pe umbrele colective de frica, agresivitate, exces de control, egoism, manipulare, rea-vointa.

Doar constientizand si imbratisandu-ne umbrele, pe care le-am primit si din experientele stramosilor nostri, putem rezolva impreuna aceste conflicte globale. Lucrul cu sine si cu umbrele personale este esential, iar cartea lui Debbie Ford, ”Partea intunecata a cautatorilor de lumina” este o resursa valoroasa in aceste vremuri.

Pentru a contribui la lucrarea comuna si constienta pentru Pace, echipa Universul OM organizeaza o serie de ateliere inspirate de cartea lui Debbie, numite Darurile umbrei. Atelierele sunt atat online cat si cu prezenta fizica, deocamdata in Bucuresti. Pentru detalii si inscrieri, va rugam sa ne trimiteti un mesaj la:contact@universulom.

Impreuna putem rescrie trecutul, care s-a bazat pe eternul balans intre “Razboi si Pace”, si putem crea o noua realitate, o Epoca de Lumina a Umanitatii, care ar avea si un titlu pe masura: “Pace si iar… Pace”.

MULTUMIM. IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI.

Pentru consultanta personalizata, va invit sa ma contactati la: 0728 290242.

Irina- Astrologie si Dezvoltare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *