Recomandari ayurvedice privind conceptia

Recomandari ayurvedice privind conceptia

Dragii mei OM,

Cum va spuneam in articolele anterioare,  in aceasta perioada sustin un curs introductiv de Ayurveda, fapt ce imi aduce in fata subiecte din domeniu aprofundate cu ceva ani in urma. Unul din aceste subiecte, care acum 13-14 ani ma interesa in mod foarte personal, fiind pe cale sa devin mama, este cel al conceptiei, conform cu scrierile ayurvedice.

Sunt tot mai multe cupluri moderne care intampina provocari pe aceasta tema, si de aceea, o doza de cunoastere dintr-o medicina tradițională poate completa informatia actuala si poate da o perspectiva mai extinsa, holistica, asupra conceptiei.

Am incercat sa sintetizez mai jos principalele idei din Ayurveda privind conceptia:

Starea fizica si psihica a partenerilor este esentiala pentru nasterea unui copil sanatos.

  • Ambii parteneri sunt chemati sa adopte un comportament si o alimentatie sattvice, adica sa fie morali,

           sa aiba ganduri pure si sa consume alimente cat mai curate, simple si naturale.

           Una dintre planetele medicinale sattvice este Brahmi, iar dintre alimentele sattvice se pot enumera:    

           fructele si legumele proaspete, gheea sau untul clarifiat, mierea, cerealele. Sunt de evitat  

           condimentele.

  • Ambilor parteneri li se recomanda anumite terapii de detoxifiere panchakarma pentru a elimina toxinele din corp si pentru reintinerire, si apoi, li se recomanda plante cu actiune afrodisiaca. Prin acest tratament, se imbunatateste calitatea celulelor reproducatoare masculine si feminine si creste vitalitatea celor doi parteneri. Ashwagandha este una dintre plantele cu potential afrodisiac si revitalizant, care poate fi administrata atat femeilor, cat si barbatilor. 
  • Mediul ambiant in care cuplul isi desfasoara activitatile in perioada dinainte de conceptie este foarte important. Ei au nevoie de calm, de o stare de “concediu”, sunt sfatuiti sa faca yoga si meditatii zilnice si sa asculte muzica relaxanta.

            La Centrul de Sanatate Verna din Bucuresti puteti experimenta sesiuni de yoga, masaj ayurvedic si  

            puteti primi recomandari privind dietoterapia potrivita.

Momentul conceptiei este si el foarte important, inclusiv pentru alegerea sexului viitorului copil. Ca astrolog, sunt sigura de faptul ca totul in Univers se intampla la momentul potrivit si aceste concepte din Ayurveda vin doar sa imi confirme ideea.

  • Numarand de la prima zi a ciclului menstrual, actul sexual in zilele pare ale ovulatiei: 10, 12, 14, 16 duc la nasterea unui copil de sex masculin, iar zilele impare: 9,11, 13 si 15 la nasterea unui copil de sex feminin.
  • Gandurile la momentul conceptiei pot si ele influenta sexul viitorului nou-nascut. Aducand in minte  imaginea unui barbat pe care il admiram pentru calitatile lui morale, putem facilita nasterea unui baietel, pe cand atunci cand ne gandim la o femeie minunata, putem contribui la nasterea unei fetite care sa ii semene.

Pozitia in timpului actului sexual este si ea importanta.

  • Se considera ca pozitia in care barbatul este deasupra si femeia dedesubt este cea mai potrivita pentru conceptie, pentru ca respecta ordinea energetica a Universului, unde Tatal este Cerul si este sus si Mama este Pamantul si este jos.

Pentru femeia insarcinata, exista anumite reguli de urmat, dintre care unele sunt mai putin cunoscute, asa ca le mentionez mai jos:

  • Imbracamintea si paturile din preajma femeii insarcinate sa fie moi, matasoase si sa nu fie in culori tari, precum culoarea rosie.
  • Este recomandat ca femeia insarcinata sa evite somnul in timpul zilei, bauturile alcoolice, exercitiul fizic sustinut, statul pe spate un timp prea indelungat.
  • Este bine ca femeia sa ramana calma si  sa aiba o activitate zilnica in ritm moderat.
  • In ultimele luni de sarcina, este recomandat masajul usor al spatelor si picioarelor si aplicarea de pulberi pe piele, cum este Triphala, cu rol in a preveni vergeturile inerente.

Va multumesc. 

Pe saptamana viitoare!

Irina- Consultanta Astrologie vedica si Ayurveda

contact@herbaayurvedica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *