Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Jupiter si Chakra Al Treilea Ochi

Programul de afirmatii OMul Creator. Despre Jupiter si Chakra Al Treilea Ochi

Despre Jupiter si Chakra Al Treilea Ochi

In cadrul programului de afirmatii Omul Creator, am activat deja doi dintre centrii care guverneaza aspecte foarte Pamantesti, de natura instinctuala si materiala: Venus/ Chakra Sacrala si Marte/ Chakra Radacina.

Fiind in plin proces de manifestare a potentialului nostru creator, am ales ca urmatorul centru energetic cu care lucram sa fie Jupiter.Astfel, in perioada 31 mai- 7 iunie, pentru a beneficia de energia ultimelor  zile ale retrogradarii lui Jupiter din 2017, activam centrul Jupiter/Al Treilea Ochi.

Ceea ce facem acum este sa preluam puterea/fluxul energetic din chakrele/planetele din partea de jos a corpului si sa le ridicam catre Al treilea Ochi/Jupiter, unde dorintele/intentiile noastre ies catre lume, ca un film proiectat pe ecranul cinematografului.

Sincronistic, in aceasta perioada, planeta Jupiter iese din retrogradare si ne ajuta sa ne realizam filmele dorite, intr-un mod accelerat, in urmatoarele noua luni de mers direct. Comanda aici Harta Universului OM, pentru a afla din ce domeniu sunt filmele tale de viata de succes.

 

Etimologie

Numele planetei Jupiter este numele zeului suprem al romanilor si se traduce prin “Zeus-tatal”, facand astfel legatura directa cu mitologia greaca. Zeus inseamna, cel mai probabil,” cer, stralucire”.

In astrologia vedica, planeta este numita Brihaspati sau Guru, care, tradus din sanscrita ca substantiv, inseamna “invatator, tata spiritual, Dumnezeu” , iar ca adjectiv, inseamna “greu”, si in sensul de “greutate a cuvintelor si a intelepciunii dobandite”. In Occident, drept Guru este nominalizata orice persoana care ne deschide o cale spirituala autentica, de intelepciune si de evolutie constienta.

 

Simbolistica

Animalul cu care este asociat Jupiter este vulturul, intrat in istorie ca acvila romana, iar copacul-simbol este stejarul. In Jyotish, Brihaspati are ca simboluri elefantul si trasura trasa de opt cai albi.

Astrologii il desemneaza pe Jupiter ca “marele benefic” al horoscopului, iar persoanele care il au pe Jupiter bine aspectat in harta natala sunt considerate “ cu stea in frunte”.

Demersul meu este, in continuare, acela de a completa aria de simboluri asociate planetei, pentru a-i da acesteia si chakrei corelate,  intreaga putere in campul nostru energetic.

Jupiter simbolizeaza TATAL Divin si Pamantean, INVATATORUL zeilor si al oamenilor, INTELEPTUL care vede lumea dintr-o perspectiva larga, superioara. El este AUTORITATEA care da legi si controleaza DESTINele oamenilor, de sus, de pe Muntele Olimp.

Brihaspati mentine ORDINEA COSMICA, este CONSILIERUL zeilor, cunoscut pentru ELOCINTA sa. Planeta Jupiter este CEA MAI MARE din sistemul nostru solar.

Chakra Al Treilea Ochi si alte conexiuni

Al Treilea Ochi sau Ajna este o chakra aflata la nivelul fruntii, in partea superioara a corpului, care ne conecteaza la  o REALITATE MULTIDIMENSIONALA. Ea este resposabila pentru dezvoltarea clarsimturilor si a intelegerii avansate, obiectivate, a fiintarii noastre pe Pamant.

Eu vad aceasta chakra ca pe un punct in care integram, prin intelegere, existenta noastra Pamanteana intr-o existenta mai vasta, universala si prin care le permitem multiplelor straturi/inzestrari Divine ale OMului din noi sa se manifeste. Unul din cuvintele-cheie de la nivelul acestui centru este EXPANSIUNEA.

Culoarea care vibreaza armonic cu chakra si cu planeta mentionate mai sus este INDIGO. Arhanghelul care guverneaza Chakra Al Treilea Ochi este Raphael, arhanghelul – patron al medicinei, știintelor și călătoriilor. De asemenea, in sistemul propriu de corelatii, cifra CINCI este cea care are vibratii armonice cu planeta Jupiter.

 

Recomandari

Pentru integrarea energiilor atoateștiutoare ale centruluii Jupiter/Al Treilea Ochi, pe langa rostirea afirmatiilor, consider utile urmatoarele abordari:

  • Invat continuu, prin studiu individual și de la oameni înțelepți.                    
  • Practic exercitii yoga/meditatii pentru echilibrarea Chakrei Al Treilea Ochi si pentru stimularea clar-simțurilor.           
  • Aduc in viata mea vibratia cifrei CINCI, prin mentalizare, scriere, numarare, etc.
  • Ma imbrac in nuante de galben și indigo si port pandantive/bijuterii de aur, cu citrin sau safir galben.
  • In echilibru, emotia asociata acestui centru este BUCURIA DE VIAȚA, ca opusa dezamăgirii. Pentru armonizare emotionala la nivelul chakrei/planetei, se pot folosi urmatoarele remedii Bach: Oak, Elm, Star of Bethleem, Crab Apple, Willow, Pine, Sweet Chestnut.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *