Programul OMul Creator – Despre Luna/Chakra Inimii si despre Iubirea Neconditionata

Programul OMul Creator – Despre Luna/Chakra Inimii si despre Iubirea Neconditionata

Programul de afirmatii OMul Creator este o calatorie de activare si de intregire a corpului energetic de baza, a celor noua chakre de la nivelul corpului fizic si al aurei, corelate vibrational cu astrii, respectiv Nodurile Lunare din sistemul nostru solar.

Calatoria se desfasoara pe o perioada de patru lunatii consective aflate pe vibratia numarului 22- numarul Creatorului, care ne ajuta sa re-creem Universul nostru interior, intr-o varianta noua, extinsa si imbunatatita.

De la inceputul programului, am activat cinci centri energetici:  cei doi centri de la baza corpului- Venus/ Chakra Sacrala si Marte/ Chakra Radacina, doi centri superiori, situati la nivelul capului – Jupiter/Al Treilea Ochi si Saturn/Chakra Coroana, si un centru integrator, unde se intersecteaza energiile fizice cu cele mentale- Mercur/Chakra Gatului. 

Ajungem acum la un centru esential pentru evolutia noastra individuala si colectiva, ca OMenire, Luna/Chakra Inimii.

Simbolistica

Chakra Inimii este centrul sistemului de chakre  si in același timp reprezintă ACASA al nostru din punct de vedere energetic. Aici se face conexiunea, prin armonizare vibrationala, cu Inima/Centrul Galactic si cu Inima/Centrul Pamantului, conform cursului Essence of Angels (R). Pentru detalii si inscrieri la curs, apasa aici.

Luna este satelitul natural al Pamantului si astrul care ne invaluie cel mai mult in energiile sale. Influenta ei se explica, in primul rand, prin proximitate, fiind cea mai apropiata de noi. In al doilea rand, Luna face o rotatie completa in jurul Pamantului in douazeci si opt de zile si are cam douasprezece-treisprezece  rotatii pe an. Ne putem imagina astfel, de cate sute de ori se roteste in jurul nostru, intr-o viata de OM…

Sincronistic, in astrologie, Luna reprezinta simbolul MAMEI, care este centrul IUBIRII noastre, la fel cum chakra Inimii este centrul energetic al IUBIRII. Totodata, MAMA este cea care se roteste in jurul nostru toata viata, cu GRIJA ei, la fel ca si Luna. care se roteste in jurul Pamantului. Luna mai este numita si “Micul Benefic”, in comparatie cu Jupiter- “Marele Benefic”, si aspectarea ei favorabila in astrograma asigura bunastarea personala.

Concluzionand, energia pe care Luna/Chakra Inimii o sustine in universul nostru interior este energia IUBIRII. Este vorba despre IUBIREA in toate formele ei, manifestata in toate tipurile de relații interumane. Este iubirea care oferă suport vieții noastre, iubirea care da sens sufletului nostru, iubirea care orienteaza pozitiv mintile noastre.

Ca perioada astrologic favorabila pentru a lucra cu energiile Lunii/ale Chakrei Inimii, am ales perioada de 16 – 22 iulie, care, conform astrologiei vedice, este prima saptamana din zodia Racului –  semnul de domiciliu al Lunii. Pe 23 iulie, se formeaza Luna Noua sub semnul Racului, care ne ajuta sa setam noile noastre intentii cu privire la CAMIN, FAMILIE, NATURA/LUME, STARE EMOTIONALA, IUBIRE, PROTECTIE, SUBCONSTIENT, cu o chakra a Inimii activa si expandata.

 

Etimologie

In astrologia europeana, numele planetei vine de la zeitele Lunii din mitologia greaca si romana, Selena respectiv Luna. Acestui astru ii sunt asociate mai multe zeitati feminine precum Diana/Artemis, Proserpina, Hecate, Juno. Simbolurile care o caracterizeaza  sunt trasura trasa de DOI tauri, torta, coarnele in forma de Crai Nou.

In astrologia vedica, Luna este numita Chandra si inseamna “cel strălucitor” sau “cel ilustru”. Conform legendelor, Zeul Chandra se naște ca o Frumusețe extraordinara, din Oceanul de LAPTE. El este una dintre cele mai favorabile divinitati din religia hindusa, aducând PROSPERITATE, emotii pozitive si viata lina celor care il venereaza.

Chakra Inimii si alte conexiuni

Chakra Inimii este localizata in mijlocul pieptului si este asociata natural cu afirmatia “ EU IUBESC”. La nivelul acestei chakre facem legatura cu dimensiunea extinsa a fiintei noastre, respectiv accesam corpul nostru galactic si intelegem ca in noi salasluieste intregul Univers.

Culorile care vibreaza armonic cu Chakra Inimii si cu Luna sunt VERDE/ROZ/ARGINTIU. Arhanghelul care guverneaza Chakra este Chamuel, numele lui traducandu-se prin “ cel care il vede pe Dumnezeu”. Chamuel este arhanghelul TOLERANTEI, al adoratiei, al iubirii. El ne invata IUBIREA DE SINE, ca pe un prim pas esential catre orice alt tip de iubire.

Numerologie

Simbolul cu care rezoneaza aceasta chakra este simbolul INIMII, care este si simbolul universal acceptat al IUBIRII.De asemenea, in sistemul propriu de corelatii, cifra DOI este cea care are vibratii armonice cu Luna. Reprezentand grafic doua cifre de DOI fata in fata, vom obtine simbolul inimii, mentionat mai sus.

DOI reprezintă UNU+UNU, adica prima replicare a lui UNU. UNU este Soarele- Sinele Divin, si DOI reprezinta coborârea spiritului-Sinelui Divin spre materie, prin emotii. Putem corela aceasta ecuatie cu legenda biblica a crearii OMului, in care Eva este prima replica a lui Adam, desprinsa chiar din coasta acestuia.

DOI, cifra Lunii, simbolizeaza sub- constientul nostru sau sub – Soarele nostru sau sub- UNUL nostru, format prin identificarea Sinelui nostru cu al altora. Subconstientul nostru este suma OGLINDIRIlor noastre pana la vârsta de 6-7 ani. Pana la aceasta vârsta, noi învățăm prin IMITATIE. De aceea,  Luna este conectata astrologic cu MATERNITATEA si cu vârsta primei COPILARII.

Muzica

In muzica, nota DO si chakra Inimii au vibratii armonice. Pe frecventa de 256 Hz, numita frecventa INIMII, se fac meditatiile si se compune muzica de activare pentru aceasta chakra.

Recomandari

Pentru activarea si expandarea  centrului energetic Luna/Chakra Inimii, pe langa rostirea afirmatiilor, consider utile urmatoarele abordari:

  • In fiecare seara, practic MULTUMIRILE si RECUNOSTINTA pentru tot ce exista in viata mea. Acest exercitiu reprezinta cheia catre starea de IUBIRE NECONDITIONATA.
  • Practic exercitii yoga/meditatii pentru echilibrarea Chakrei Inimii.   
  • Aduc in viata mea vibratia cifrei DOI, prin mentalizare, scriere, numarare, etc.
  • Ma imbrac in VERDE/ROZ/ARGINTIU si port pandantive/bijuterii de argint, combinat cu perle, cuart roz sau piatra Lunii.
  • Emotiile asociate acestui centru sunt legate de starea de singuratate,  care se datoreaza blocarii iubirii de sine si totodata, a iubirii pentru tot ce ne inconjura. Pentru armonizare emotionala la nivelul Chakrei Inimii/Lunii, se pot folosi urmatoarele remedii Bach: Impatiens, Heather, Water Violet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *