Despre Luni NOI, PLINE, Era Varsatorului si dezvoltarea Gandirii Colective

Despre Luni NOI, PLINE, Era Varsatorului si dezvoltarea Gandirii Colective

Dragii mei OM,

Am scris ultimul meu articol la Luna Plina din 31.01.2018, cand am propus acel exercitiu de „schimbare la fata a Romaniei” prin concentrarea gandurilor noastre bune pentru Romania, la o anumita ora din zi, toata luna februarie.

Se pare ca acest angajament a fost atat de puternic incat m-a oprit realmente  sa mai public articolul de Luna Noua, desi am incercat de mai multe ori. Practic am urmarit/m-a urmarit intentia setata atunci pana la sfarsitul lui februarie si abia acum, in martie, daca tot sunt libera de contractul facut cu mine insami, imi pot seta si materializa noile directii in acord cu perioada in curs.

Anul NOU. Play Re-play

Pe 15-16.02.2018 a fost Luna Noua si s-a sarbatorit Anul Nou Chinezesc, Anul Cainelui de Pamant, iar pe 1-2 martie se formeaza o Luna cat se poate de Plina pe axa Leu-Varsator, dupa calculele vedice.

Avand in vedere ca peste un miliard dintre semenii nostri au sarbatorit la Luna Noua din februarie Inceputul de An,”din nou”,  iar Luna Plina de acum marcheaza inceputul primaverii calendaristice :)),  se simte in aer o perioada foarte puternica de inceputuri si renasteri, pentru intreaga umanitate.

Despre sincronicitate

Desi la fiecare Luna Noua se petrece o re-nastere, prin intalnirea Soarelui si a Lunii in acelasi grad zodiacal si la fiecare inceput de primavara ne trimitem urari de in-noire, acum simtim mai puternic acest imbold al unei „energii NOI”, prin existenta unor sincronicitati.  

Sincronicitatea a fost prima oara descrisa de Jung ca o coincidenta a unor fenomene fizice si psihice care nu sunt legate cauzal. Ceva de genul: vorbesc de lup si lupul la usa. Ma gandesc la ceva si primesc un mesaj pe acea tema. Citesc un fragment dintr-o carte si apoi experimentez in viata reala ce tocmai am citit sau invers , intai experimentez si apoi vin spre mine carti si informatii pe acel subiect.    

Dupa mine, sincronicitatile sunt o confirmare ca incepem sa intelegem mai mult despre noi si despre Universul-Multivers. Mai exact, e ca si cum se suprapun perfect mai multe planuri ale realitatii noastre si se creeaza conditia ca noi sa primim lumina/ intelegerea asupra vietii intr-un mod complet, pur si simplu sa stim ca asa este, fara nevoia de a mai analiza rational acel lucru.

De exemplu, pentru mine, una din cele mai mari sincronicitati ale perioadei a fost nasterea prietenei mele, care a adus pe lume o fetita minunata chiar in momentul Lunii Noi de pe 15 februarie. Ca sa ma fac inteleasa, in ultimii ani, pretuiesc si folosesc la maxim momentele de Luna Noua pentru a ma re-innoi periodic: fac mandale de cristale, meditez, imi setez intentii de viata, scriu articole. De data aceasta insa, am trait experienta „noului” pur si simplu, direct, la spital, cu zeci de bebelusi NOU-nascuti trecandu-mi prin fata ochilor, in acea camera ca un acvariu de sticla, unde sunt adusi si pot fi priviti imediat dupa ce se nasc. Consider ca, in acea zi de Luna NOUA, am inteles mai mult despre conceptul de „o noua viata”, „o noua experienta”, „un nou inceput”, decat am inteles din zeci de meditatii si carti. Si asta e o mare sincronicitate.

PRACTICA: Va invit si pe voi sa fiti atenti si sa primiti sincronicitatile din viata voastra. Sunt peste tot si va indica faptul ca sunteti pe drumul cel bun, pe drumul gandului acordat cu fapta, pe drumul alinierii  cu Sinele adevarat.

Numerologia perioadei

Cifra UNU este prezenta in structura energetica a intregului an si e importanta intelegerea simbolisticii ei sub toate aspectele in care apare.

Anul 2018 este un an Unsprezece si am vorbit despre el intr-un articol anterior, pe care il puteti citi aici.

In cazul ultimei Luni Noi, adunand toate cifrele datei de 15.02.2018, obtinem ZECE, care se poate reduce apoi la UNU. 1+5+0+2+2+0+1+8=19=1+9=10. NOTA: Calculul este valabil pentru zona Occidentala. In Orient, Australia, aceasta Luna Noua/ Anul Nou Chinezesc s-a produs pe 16.02.2018.

In numerologie, orice numar care se termina in zerouri semnifica o intelegere superioara a caracteristicilor cifrei care precede zeroul, adica o intelegere care tinde catre „infinit”.

UNU inseamna individualitate, unicitate, autoritate, intaietate, realitatea indivizibila, pentru ca UNU se divide doar prin el insusi. Este realitatea Spiritului nostru, a Soarelui nostru interior, care ne conecteaza tot sistemul de viata la Divinitate.  

ZECE este diferit de UNU prin intelegerea mai profunda a individualitatii noastre. Cu numarul zece, intelegem ca individualitatea noastra este de fapt infinita, in orice unitati de masura „am cantari-o”. Adica acest UNU al nostru, acest Spirit al nostru, pe care il consideram foarte personal, ocupa de fapt intreaga Planeta, intregul Univers, intreaga Lume, asa cum o intelegem noi.

Din punctul meu de vedere, cele ZECE porunci traduc exact aceasta con-stiinta a comuniunii cu aproapele/Universul nostru, pe care ne-am obisnuit sa o primim doar prin legi si conditionari sociale si religioase, desi ea exista „adanc” inscrisa in Sinea noastra.

PRACTICA: Jucati-va tot anul cu numerele ZECE si UNSPREZECE. Le puteti scrie, puteti numara in gand, le puteti folosi in acte sau ca date pentru planificarea unor evenimente, puteti numara inclusiv atatia cartofi sau portocale cand mergeti la cumparaturi. Vibratia acestor numere ajuta la conectarea cu energiile anului, implicit la armonizare si crestere personala.

 Inconstientul colectiv versus Mintea colectiva

O data cu integrarea vibratiei lui ZECE si ale lui UNSPREZECE, inglobam in spiritul/constiinta noastre intregul Univers si imbratisam cu mintea-inima afirmatia „Suntem cu totii unul”. Consecintele acestei gandiri sunt de-a dreptul provocatoare, pentru ca intra in zona mai palpabila a realitatii noastre. Rezulta de aici ca:

Suntem cu totii intr-o minte, adica mintea noastra este o minte colectiva.

Suntem cu totii intr-un gand, adica gandurile noastre sunt ganduri colective.

Suntem cu totii intr-o fapta, pentru ca faptele noastre sunt generate de o minte colectiva cu ganduri colective.

Conceptul de Inconstient Colectiv al lui Jung a venit intr-un moment in care omenirea era in Epoca astrologica a Pestilor, o zodie de apa ce simbolizeaza procese inconstiente si procese colective. Iata ca acest concept de Minte Colectiva incepe sa se instaureze in zorii Epocii Varsatorului, care este o zodie de aer, guvernata traditional de Saturn, inteleptul horoscopului. Varsatorul are ca simbol grafic doua unde coerente armonizate, care pot fi apa, aer, lumina, orice miscare ondulatorie. Zodia mai e reprezentata ca un om care varsa apa dintr-un vas. In interpretare proprie, este vorba de aceasta diseminare a informatiei/a gandului/a luminii personale in mintea colectiva si viceversa. Prin intelegerea noastra/ a Universului ca pe o mare de vibratii, fie ele gand, cuvant, emotie, fapta, totul se simplifica si tot ce avem de facut este sa punem aceste vibratii in armonie, in SINCRONICITATE.

Dupa cum spune Nikola Tesla inca de la inceputul secolului XX: „Dacă vrei să afli secretele universului, gândeşte-te în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie.”

PRACTICA: Ca sa realizezi existenta acestei Minti Colective, urmareste-ti gandurile si vezi cum ele ajung sa se manifeste intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, in viata ta, in viata celor din jurul tau, la televizor, in lume. Fii responsabil pentru fiecare gand pe care il ai, pentru ca fiecare gand e ca o piatra aruncata intr-un lac, care creeaza unde pe suprafata lacului mult timp dupa ce a fost aruncata.

Eu, de exemplu, gratie meditatiei mele pentru Romania, am primit anul acesta, in proportie de 70% si de la persoane care nu au citit articolul, martisoare din gama Traditii Romanesti :)))).

Luna Noua in Varsator si „Era Varsatorului”

Aceasta Luna Noua a fost foarte puternica si de aceea, energiile dezlantuite acum vor continua sa vibreze si in urmatorii ani si practic, largesc intrarea in NOUA Era a Varsatorului.

Mai precis, la aceasta Luna Noua, s-a produs un stelium de cinci planete pe zodia Varsatorului. Stelium este denumita in astrologie o aliniere de mai mult de patru planete in acelasi domeniu zodiacal. Desi astrologia vedica, care e o astrologie foarte personala si aplicata, nu ia in considerare astrele trans-personale, Uranus, Neptun, Pluto, de data aceasta am considerat necesar sa prezint aceasta aliniere tinand cont si de acestea, pentru ca e vorba de o transformare la nivel social, global, care transcende analiza strict personala a unei harti.

Asadar, in Varsator s-au aliniat Soarele, Luna, Mercur, Venus si Neptun.

Cele mai importante caracteristici ale zodiei Varsatorului sunt date de guvernatorul ei traditional Saturn, si de guvernatorul mai recent, Uranus: umanitarism, idealism, spirit liber, democratic, inovator, electrizant, conectare sociala, aplecare catre tehnologie, modernizare.

De asemenea, in astrologie se discuta mult despre aceasta intrare in „Era Varsatorului”, care se bazeaza pe precesia echinoctiilor. Precesia echinoctiilor reprezinta deplasarea punctului vernal sau a punctului Zero grade in Berbec, „retrograd”, cate o zodie in aproximativ 2150 de ani. Dupa unii astrologi, deja am iesit din Epoca Pestilor si am intrat in Epoca Varsatorului, pe cand altii sustin calculele astronomice, care trimit evenimentul catre anii 2600-2700.

In orice caz, „Era Varsatorului” este un concept tot mai cunoscut care defineste o noua gandire spirituala si sociala si care postuleaza libertatea individuala si sociala, iubirea si conexiunea intre toate formele de viata.

PRACTICA: Cautati/Formati un grup de oameni cu care aveti interese comune. Practicati meditatii de grup. Mergeti la concerte, piese de teatru si bucurati-va de trasaturile comune pe care le impartasiti cu participantii la eveniment.

Ca exemple personale, ultimele mele meditatii in grup au fost intr-o armonie perfecta, confirmand faptul ca toti acei oameni si doar acei oameni trebuia sa ne intalnim in acel moment si pentru acel scop. La ultima piesa de teatru muzical pentru copii m-am simtit foarte conectata cu acei oameni necunoscuti mie, cu care aveam o pasiune comuna si pe care ne-o doream si pentru copiii nostri: MUZICA.

 

Se naste o Simfonie

Prin definitie, o simfonie este un ansamblu de sunete consonante. Ca niste sunete consonante dintr-o melodie inspirata, noi, oamenii, ne unim gandurile, vocile, faptele in aceasta perioada de Iluminare a Umanitatii, in aceasta Epoca a Varsatorului. Vibratiile personale ni se armonizeaza, la fel ca in simbolul semnului zodiacal si cream o simfonie imensa, care ne re-aduce  la starea de constiinta UNificata, de echilibru si perfectiune pe care o avem inscrisa in noi, prin nasterea ca fiinte Divine pe aceasta planeta Divina.

PRACTICA: Aduceti MUZICA in viata voastra. Ascultati, invatati, practicati 🙂 muzica.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *