Luna Noua in vremuri de criza. Regele a murit. Traiasca Regele!

Luna Noua in vremuri de criza. Regele a murit. Traiasca Regele!

Dragii mei OM,

 

Ma bucur sa va regasesc in acest moment de Luna Noua, o Luna Noua altfel decat toate cele pe care le-a trait Umanitatea in ultimii treizeci de ani.

 

O data la treizeci de ani

Ma intorc acum treizeci de ani, pentru ca, atunci, ca si in ultimii doi ani, Saturn a tranzitat zodia Sagetatorului. Atunci, in 1989, s-a intalnit cu doua planete transpersonale- Uranus, Neptun, ceea ce s-a tradus la nivel global cu caderea “Cortinei de Fier”si cu disparitia regimurilor comuniste din multe tari europene, inclusiv de la noi.

Pot sa rememorez acea stare, asemanatoare cu cea din aceste zile, cand copil fiind, stateam in casa cu parintii si cu vecinii, lipiti de televizor si cu armata circuland pe strazi.

Ideile pe care le aduce in fata Sagetatorul, in combinatie cu planete sociale si colective, cum sunt cele de mai sus, sunt: ORDINEA SOCIALA, VIZIUNEA GLOBALA, FILOZOFIA DE VIATA A INTREGII UMANITATI.

In consecinta, Intrebarile care ne vin firesc acum sunt: 

Unde ne-a adus viziunea dupa care ne-am condus in ultimii treizeci de ani?

Cum arata sistemele economice, sociale, politice, educationale pe care le-am dezvoltat in urma acestei viziuni?

Cum putem transforma provocarile actuale pentru a crea o noua viziune, bazata pe experienta acumulata?

 

Cicluri personale, cicluri colective si cicluri universale

Totul in Univers functioneaza dupa niste Legi exacte, matematice, pe care de cele mai multe ori le trecem cu vederea, in “haosul” vietii de zi cu zi.

Una dintre aceste Legi este Legea Ritmului si spune ca: “Totul se scurge inauntru si in afara, totul evolueaza, apoi degenereaza.” Daca ne uitam la anotimpuri, la succesiunea zilelor si a noptilor, la vietile noastre, observam ca sunt supuse aceluiasi ritm: cresc si apoi scad, intr-un mod continuu si constant.

Ritmurile sunt valabile pentru noi, dar se aplica  si sistemelor mari in care noi functionam: comunitati, tari, sisteme politico-economice, Umanitate, Sistemul noatru Solar sau intreaga Cale Lactee. Exista cicluri scurte, cum este cel dat de rotatia Lunii in jurul Pamantului, care dureaza douazeci si noua de zile, exista ciclul de precesie al axei Pamantului prin zodii, care dureaza aproximativ douazeci si sase de mii de ani si exista ciclul de rotatie al Sistemului nostru Solar in jurul Centrului Galactic, care dureaza doua sute douazeci si cinci de milioane de ani.

Indiferent de locul pe care il ocupa in Univers, toate lucrurile au o etapa de urcare si apoi o coborare, dupa care urmeaza din nou o urcare si din nou o coborare.

Avem de inteles ca suntem la finalul unui ciclu de functionare al societatilor in care traim, suntem in punctul cel mai de jos al curbei care descrie ritmul sistemelor in care traim. De aici incolo, putem doar sa urcam.

 

Am ajuns intr-un punct maxim

Am stat multe ore cu harta acestei Lunii Noi in fata, gandindu-ma cum sa o abordez intr-un mod sintetic, din care sa reiasa un mesaj cat mai coerent. In final, pentru ca vorbim despre o situatie globala, am ales sa o privesc ca pe un tot, sa vad efectiv forma pe care o deseneaza planetele, in aranjarea lor pe cer.

 

Am observat ca ele deseneaza un semicerc, practic toate planetele sunt dispuse pe un arc de 180 de grade al cercului zodiacal, iar de cealalta parte nu este ABSOLUT NICIO PLANETA. Semicercul isi are marginile pe axa zodiilor Gemeni- Sagetator si pe axa Nodurilor Lunare, iar aceasta Luna Noua se situeaza chiar la mijlocul arcului de cerc, in punctul maxim de inflexiune, oricum l-am vedea, ca pe un varf de deal sau ca fundul unei vai.

Din aceasta imagine vizuala, corelata si cu alte calcule astrologice, am dedus ca am atins un maxim, dupa care nu poate urma decat schimbarea directiei.

 

Reconstruim un nou tip de comunitate

La fel ca in 1989, exista o concentrare mare de planete pe semnele Sagetator si Capricorn, inclusiv de planete lente, care stau mult pe un segment de zodiac. Observ ca, pe perioada intregului an si, in continuare, in 2021, datorita miscarii retrograde, Jupiter si Pluto vor oscila intre cele doua zodii mentionate mai sus.

De aici, deduc ca incercam sa impunem o viziune globala, pe baza careia incepem o reconstructie socio-economica, care insa se dovedeste ineficienta sau incompleta, asa ca trebuie sa ne intoarcem asupra filozofiei care a stat la baza noului sistem, sa o rescriem si apoi sa incepem din nou constructia, de data asta pe termen lung.

Cheia acestui proces e data de energia lui Pluton baleind intre cele doua zodii, care ne cere TRANSFORMAREA TOTALA a ideilor sociale si a sistemelor in care functionam in momentul de fata. Daca schimbarea ideologica e facuta doar pe jumatate, cu siguranta suntem trimisi inapoi, ca sa o schimbam de la radacina si ca sa construim cu adevarat o LUME NOUA.

Intorcandu-ne cu 248 de ani in urma, cand Pluton a mai tranzitat  Capriconul, regasim perioada 1770-1790, cand in urma unei revolutii, Statele Americii si-au proclamat independenta, cand s-a declansat Revolutia Franceza si cand, in urma descoperirii motorului cu abur, a inceput Revolutia Industriala.

Din experienta secolelor trecute, vedem ca Pluton in Capricorn a generat schimbari sociale radicale, aceleasi schimbari pe care incepem sa le traim si noi acum.

 

Predictii generale pentru urmatoarele luni

Conform analizei mele astrologice, o prima perioada de echilibru pe plan mondial se va instala in jurul Eclipsei de Soare din 21 iunie 2020. Practic, din acel moment, planetele incep sa se rearanjeze si in celalalt semicerc al zodiacului, compensandu-si reciproc fortele, ca intr-un balansoar.

In perioada aprilie-mai, prevad tot mai multe interventii pe corpul fizic, prin tehnologie de ultima ora. Poate sa fie vorba de monitorizarea parametrilor fizici de la distanta sau de livrarea anumitor servicii medicale cu ajutorul robotilor sau chiar de o alternativa inovatoare pentru a ne asigura miscarea zilnica, in conditii de izolare la domiciliu.

 

Steaua Razboinicului

Aceasta Luna Noua se formeaza in zodia PESTILOR, in Nakshatra numita Steaua Razboinicului. Nakshatrele sunt niste zodii mai mici, in numar de douazeci si sapte, care se suprapun peste  cele ale sistemului zodiacal cunoscut si care surprind foarte bine aspectele karmice ale unei situatii.

Pentru a ne echilibra karmic in urmatoarea perioada, avem nevoie:

 

 • sa ne exprimam emotional, 
 • sa iertam toate persoanele care ne-au “necajit” in vreun fel in copilarie,
 • sa cautam o forma artistica de dezvoltare personala,
 • sa dezvoltam compasiunea,
 • sa dezvoltam autocontrolul in situatii de criza,
 • sa practicam orice activitate in care se cere calm, tacere, liniste, atentie, rabdare.

 

 

Romania- incotro

Mai multe persoane m-au intrebat in ultimul timp cum vad situatia Romaniei in urmatoarea perioada. Desi consider ca suntem in fata unei situatii care implica o solutie pentru intreaga Umanitate, am analizat in particular si harta Romaniei, pentru a vedea anumite caracteristici specifice.

Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect din harta este ca Romania s-a nascut cu Soarele conjunct cu Venus, in punct de Eclipsa- la Nodul Nord. In consecinta, Romania este dintotdeauna in cautarea unei autoritati competente, este aproape obsedata sa aiba un lider si sa fie ea insasi un lider autentic in lume, dar modul in care vrea sa fie condusa si sa conduca la randul ei este unul diplomat si discret, indirect, din spatele cortinei.

In contextul actualei pandemii si al schimbarii globale generate de aceasta, Romania are de schimbat in primul rand si rapid aspecte economice legate de micii intreprinzatori, de invatamantul preuniversitar, de transport si de mass-media. Sunt niste automatisme de gandire corelate cu aceste domenii care au nevoie sa fie constientizate si depasite pentru a face loc LUMII NOI.

Dau cateva exemple de atitudini invechite si nebenefice pentru evolutia noastra, ca popor:

 • Observam cu totii cat de mult s-au scumpit anumite produse uzuale, pe timp de criza. Este un mod total nesanatos si karmic impovarator de a face comert, bazandu-ne pe necazul cuiva.
 • De asemenea, mass-media dramatizeaza mult situatia, in defavoarea unei comunicari oneste si obiective cu publicul larg. Sigur ca acest lucru se intampla de mult timp, totusi in momente atat de provocatoare, el sare in ochi de-a dreptul.
 • Din punctul meu de vedere, invatamantul preuniversitar necesita o reorganizare majora, pentru de-teoretizarea lui si in favoarea introducerii invatarii practice, aplicate.
 • Transportul este haotic si este insuficient reglementat in orase, ma refer aici si la poluarea aferenta, ducand la cozi interminabile;  de exemplu, infiintarea unor linii cu autobuze scolare ar reduce la jumatate numarul masinilor aflate pe strada la orele diminetii.

 

Un domeniu esential si care va reprezenta celula de transformare a societatii romanesti in urmatorii douazeci de ani este familia. Schimbarile in viziunea noastra de a vedea familia si rolul membrilor ei vor se vor reflecta realmente in imaginea Romaniei pe plan global. La nivelul sistemelor interne, economia poate beneficia de pe urma constituirii unor asociatii familiale, educatia poate creste in valoare prin dezvoltarea home-schoolingului, transportul se poate revolutiona prin introducerea unor vehicule moderne, nepoluante. Pandemia este doar inceputul revolutiei sociale cu care suntem, din fericire zic eu, contemporani.

 

Concluzii si recomandari de criza

Dupa cum am proclamat in titlul articolului, o etapa din istoria Umanitatii si a noastra, ca parte integranta din ea, a murit. Traiasca NOUA LUME si NOII OM care participa, cu Lumina lor, la formarea ei!

Ce recomand in urmatoarea perioada:

 • Ne incepem ziua cu un gand de recunostinta pentru viata noastra, pentru fiinta noastra, pentru tot ce exista in jurul nostru si pentru vremurile pe care le traim.
 • Ascultam muzica de calitate, clasica, armonioasa, placuta urechii, de preferat in tonalitati majore.
 • Studiem un instrument muzical. Putem  face ore online cu profesori sau cu ajutorul unor aplicatii.
 • Lucram cu emotiile noastre. Sunt multi psihoterapeuti care ne pot ajuta, multe metode si multe remedii care echilibreaza starile emotionale. E suficient sa adresam o intrebare.
 • Meditam si ne reunim in intentii colective pentru binele si vindecarea Umanitatii si a fiecaruia dintre noi.

 

 

Intentie zilnica pentru Romania

Prin intermediul acestui articol, vreau sa lansez o intentie zilnica pentru depasirea cat mai lina a perioadei de criza pentru Romania. Fiind romani, rezonam mai bine cu propria tara si putem crea o coerenta crescuta formuland intentia in acest fel:

“ Acum si intotdeauna, noi, romanii suntem uniti in gandire, in simtire si in fapta, depasim usor perioadele de criza si schimbam Romania, in acord cu binele nostru cel mai inalt.”

Vom sustine intentia in fiecare zi, de la ora 21:00, timp de trei minute, pana la 21 iunie 2020. Putem folosi un fundal audio, de exemplu recitarea mantrelor OM si ALELUIA, Canonul lui Pachelbel, muzica de Mozart, Bach, Brahms, Chopin.

Inainte de a repeta intentia in gand, e important sa aducem in inima noastra o stare de iubire si de apreciere, care se poate obtine amintindu-ne de ceva/cineva drag noua. Conectati cu aceasta emotie pozitiva, putem apoi incepe derularea intentiei.

Participarea in numar mare este foarte importanta. De aceea, va invit sa accesati zilnic UniversulOM si sa ne dati tuturor un semn ca participati la intentia lansata, pentru a ne imputernici reciproc.

Impreuna putem schimba realitatea!

OM.OM.OM

Irina Plescan

contact@universulom.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *