Luna Noua din 23 aprilie 2020- Radacini mai puternice pentru Umanitate

Luna Noua din 23 aprilie 2020- Radacini mai puternice pentru Umanitate

Dragii mei OM,

Sunt bucuroasa si recunoscatoare sa va impartasesc din nou gandurile mele despre astrologie si despre perioada astrala curenta.

La inceput de drum celest

Conform astrologiei indiene, suntem in preajma Lunii Noi in Berbec, un eveniment care marcheaza un nou ciclu anual al Lunilor Noi prin cele douasprezece semne zodiacale.

Diferentele de calcul fata de astrologia europeana fac ca aceasta conjunctura, inclusiv Nunta Cosmica- adica plasarea Soarelui si a Lunii in semnele lor de exaltare, sa fi fost deja discutata  de catre astrologii europeni in luna martie, in preajma echinoctiului de primavara.

Pentru ca suntem la un inceput de drum astral, pe care vreau sa pornesc intr-un mod cat mai clar si corect fata de mine insami, consider necesar sa ma explic, in privinta alegerii sistemului astrologic pe care il urmez, care este, de fapt, o combinatie de sisteme.

Sufletul si calculele astrologice

Desi folosesc mult interpretari psihologice, mitologice si simbolice specifice astrologiei europene, raman fidela metodei de calcul a astrologiei vedice, care este o metoda siderala si astfel corespunde viziunii mele spirituale despre Univers.

Astrologia siderala calculeaza pozitiile planetare in raport cu niste stele foarte indepartate, aflate la sute de ani-lumina de Pamant, asa-numitele “stele fixe” si mai nou, chiar cu Centrul Galactic. Astrologia europeana ia in considerare pentru calcul punctul vernal, adica gradul la care se produce anual Echinoctiul de primavara.

“Stelele fixe” isi modifica pozitia fata de Pamant in sute de mii de ani, iar daca stabilim Centrul Galactic drept referinta, dupa cum am amintit si in alte articole, Pamantul cu intregul nostru sistem solar fac o rotatie completa in jurul lui in 225 milioane de ani.

In cazul punctului vernal folosit ca referinta in astrologia europeana, corelat cu axa de precesie a Pamantului, face un tur complet prin zodii in aprox. douazeci si sase de mii de ani, mult mai rapid decat “stelele fixe” sau Centrul Galactic luate ca repere in astrologia siderala.

Sigur ca, in final, tot Universul este in continua miscare, cu toate acestea, cu cat punctul de referinta este mai stabil, cu atat Constructia Fiintei noastre este mai durabila. De aceea, ca astrolog preocupat de autocunoastere si de aspectul sufletesc/Divin al OMului, care este etern si constant, aleg sa practic un sistem sideral, raportat la un punct relativ stabil din Universul inconjurator.

 

Sustin astrologia care ne I-Lumineaza

Ancorarea astrologiei indiene in spiritualitate este evidenta din etimologia cuvantului care o defineste. Jyotish inseamna in sanskrita “Lumina/Sufletul lui Dumnezeu”.  Din simpla rostire a termenului, apare foarte clar sensul inalt spiritual al astrologiei, acela de a ne i-lumina  prin conectarea cu aspectul Divin al Fiintei noastre, si de a ne oferi un cadru pentru a ne intelege ca Fiinte Spirituale.

Lumina despre care vorbim in cadrul Sarbatorilor Pascale din fiecare an este Lumina eterna a Sufletului, care este in noi in fiecare clipa. Si este important sa intelegem ca suntem conectati la ea, acum si intotdeauna, iar astrologia practicata cu si pentru Suflet ne ajuta sa ne reamintim acest fapt.

Gasiti aici si varianta video a pledoariei mele pentru astrologia vedica.

Consideratii astrologice pe marginea perioadei curente

Multa energie vitala 

Luna Noua din 23 aprilie 2020 se formeaza in Steaua Calatoriei, Ashwini, conform sistemului de Nakshatre din astrologia indiana- un număr de douazeci si sapte de diviziuni ale eclipticii suprapus peste cercul zodiacal de douasprezece diviziuni cu care suntem deja familiari.

In consecinta, urmatoarea perioada este impregnata cu multa energie vitala. Ne simtim activi, gandim rapid si in profunzime, avem mult spirit de initiativa. Suntem preocupati sa ne mentinem tineretea si sanatatea personala si a celor din jurul nostru.

De altfel, am aflat cu bucurie ca in ultima saptamana tot mai multe tari relaxeaza sau urmeaza sa relaxeze masurile legate de auto-izolarea la domiciliu. Este un demers necesar in contextul astral actual, care ne invita la echilibrare prin conectare cu natura, prin miscare, prin vindecare cu plante medicinale, prin revitalizarea si reintinerirea organismului.

Preventie cu plante medicinale

Sunt tari precum India, unde sistemul milenar de fitoterapie din Ayurveda este recunoscut la nivel oficial si unde, in prezent, guvernul pregateste un protocol de preventie a extinderii epidemiei bazat pe plante medicinale, homeopatie, yoga, care sa se aplice la nivel national. Aceasta initiativa se incadreaza foarte bine in energia acestei Luni Noi, care ne indeamna catre metode naturale de vindecare.

De exemplu, una din plantele propuse pentru administrare prin program national in India se numeste Guduchi sau Amrita, care in sanskrita se traduce drept “nectarul zeilor.” Este o planta-panaceu, cu proprietati imunomodulatoare, folosita in mod traditional pentru febra, astm, alergii, slabiciune generala a organismului si cu multe studii recente care dovedesc si proprietatile ei anti-virale.

Eu personal folosesc zilnic radacina de ginseng indian, Ashwagandha, despre care v-am povestit cu alte ocazii si care ne ajuta sa ne adaptam la stresul fizic si psihic. Viziunea mea de vindecare ramane mai mult psiho-somatica si cred ca daca mintea mea e calma si linistita, tot ceea ce percep, Universul intreg, este la fel de calm si de linistit.

Recomandari clasice ale astrologiei vedice pentru urmatoarea perioada

Pentru a ne adapta mai bine in ciclul lunar patronat de Steaua Calatoriei, ni se recomanda:

– sa folosim si totdata, sa donam plante medicinale,

-sa ne dezvoltam simturile telepatice,

– sa practicam yoga,

– sa ne plimbam in natura, 

– sa ne preocupam de astrologie, matematica, cercetare stiintifica.

Stari emotionale electrizante

O alta vibratie specifica pentru aceasta Luna Noua este intalnirea luminariilor cu Uranus, in zodia Berbecului, ceea ce aduce trairi emotionale si sufletesti asemanatoare unor electro-socuri. Important este sa depasim haosul initial provocat de o informatie sau o situatie tensionata si sa folosim aceste stari ca pe niste manevre personale de resuscitare psihica. Eu o vad ca pe o eliberare considerabila de energie psihica, pe care trebuie sa o reconvertim in actiuni benefice pentru fiinta noastra.

Inceputurile, primavara, radacinoasele si Chakra Radacina

Mai multe inceputuri

Suntem intr-un moment de inceput din perspectiva astrologiei siderale, dupa cum am descris la inceputul articolului. Suntem intr-o zodie cu initiativa- Berbecul, guvernata de Marte- o planeta foarte curajoasa. La origine, zeul care a dat numele planetei, Maris, este unul agrar, care se celebra pentru a avea culturi “bine-crescute” si deci, prosperitate. Luna martie era prima luna in calendarul roman al muncilor agricole si de aceea, a ramas asociata etimologic pana in timpurile noastre cu aceasta zeitate.

Este primavara si tot universul ne arata triumful vietii, reinvierea, regenerarea, energia de a porni din nou la drum.

Chakra Radacina

Aceasta vibratie pe care o simtim peste tot in jurul nostru este totdata o vibratie subtila, interioara, a unui centru energetic. El are proiectie pe corpul nostru fizic, la nivelul perineului si la baza coloanei vertebrale.

Este vorba de chakra Radacina. Fara activarea acestui centru, energia vitala nu se poate ridica pentru a hrani centrii superiori, la fel cum o planta nu poate creste si rezista la conditiile de mediu fara niste radacini puternice. Poate ca stiti ca zona pe care o acopera radacinile unei plante este similara cu dimensiunea partii superioare, a coroanei, daca ne referim la copaci. Este important, asadar, sa ne crestem bine radacinile pentru ca si partea superioara, fizica si energetica sa se dezvolte.

De la acest concept de intarire a RADACINILOR  fizice, mentale si energetice, vin si recomandarile mele pentru urmatoarea perioada.

Recomandari pentru radacini puternice

  • Ne cream niste radacini fizice puternice prin exercitii de rasfirare si lungire a degetelor de la picioare.

La orele de yoga cu minunata mea profesoara Stella, mi s-a repetat continuu sa intind si sa extind cat pot de mult degetele de la picioare, adica sa le lungesc si sa maresc spatiul intre ele. Mi s-a spus chiar ca, in timp ,mi se va mari numarul la pantof, ceea ce m-a intimidat putin, traind pana acum in prejudecata ca o femeie trebuie sa aiba piciorul fin :). Totusi, acum sunt fericita cu talpile mele “extinse” si cu un numar in plus la pantofi. Imi este clar ca o postura verticala, la propriu si la figurat, are nevoie de o temelie construita corespunzator si lati-lungirea talpilor face parte din acest proces.

  • Pentru ca am vorbit mai sus de postura, urmatoarea recomandare este sa stam cu umerii si cu spatele drepte. O data radacinile rasfirate corect, ne va fi mult mai usor sa ne sustinem si corpul intr-o aliniere corespunzatoare.

O postura corporala aliniata, un piept deschis, eliberat de inchiderea exagerata a umerilor, ne ajuta sa transmitem in jurul nostru un mesaj de curaj si astfel sa ne delimitam cum se cuvine teritoriul personal.

  • Derivata din a doua recomandare, pe baza buclei de feedback pozitiv obtinuta de postura noastra fizica dreapta si curajoasa, devenim mai increzatori si mai puternici din punct de vedere psihic. Deci, a treia recomandare este de a avea spirit de initiativa, o atitudine increzatoare si un comportament asertiv.

O explicatie pe larg a procesului psihologic pozitiv declansat de corectarea posturii puteti gasi in primul capitol al cartii lui Jordan B. Peterson- “12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru”.

  • A patra mea recomandare, pe care am mai facut-o si cu alte ocazii in care planeta Marte era implicata in conjunctura astrala, este sa mancam efectiv radacini, adica legume radacinoase: morcov, telina, patrunjel, sfecla rosie, hrean, ridichi, ceapa si usturoi verde sau plante medicinale de la care se folosesc radacinile: ghimbir, ginseng chinezesc sau indian, valeriana, lemn-dulce.

Marte si Pluton-Radacina personala si Radacina colectiva

In astrologie, Marte, a carui energie ne guverneaza in perioada curenta,  este definit ca o planeta personala si simbolizeaza in harta noastra, RADACINA individuala, adica energia vitala, sanatatea si forta fizica, tendinta catre sport si miscare, curajul si spiritul de actiune ale fiecaruia dintre noi.

Pe langa Marte, mai exista o planeta care are energia initiatoare a unei radacini, dar care exprima aceasta la nivel colectiv. In limbaj astrologic, ea este numita octava superioara a lui Marte. La fel ca in muzica, ele suna la fel, doar ca una canta cu o voce mai joasa si alta pe ton mai inalt.Este vorba de planeta Pluton, o planeta de care am povestit si in articolul anterior si a carei intrare in Capricorn a precipitat aceasta criza globala, initial in segmentul medical, si ulterior in  toate aspectele societatii moderne. Pluton initiaza revolutiile, transformarile la nivelul intregii umanitati si pune bazele-radacinile unor noi structuri sociale.

Impreuna crestem forta vitala a Umanitatii

In aceste zile, radacina noastra personala- Marte cu radacina noastra colectiva- Pluton sunt in conjunctie pentru prima oara in Capricorn, dupa aproximativ 250 de ani. Intalnirea lor deschide un moment propice pentru armonizarea energiei noastre vitale cu energia vitala colectiva a Umanitatii, in scopul reconstruirii sistemelor sociale in urmatorii 250 de ani.

Energia vitala a OMului se sustine inclusiv cu o alimentatie corespunzatoare si la o privire globala, tot mai multi observam o distributia inegala a resurselor de hrana de pe Pamant. Este absurd ca societatile civilizate sa arunce mii de tone de mancare, iar in Africa sa se moara in continuare de foame.

A ne acorda la propriu resursele alimentare cu cele ale umanitatii inseamna a ne asigura ca in fiecare clipa, daca noi avem ce manca si toti oamenii de pe planeta au ce manca.

De aceea, exercitiul cel mai simplu de armonizare a radacinii personala cu cea colectiva este sa donam alimente unor oameni aflati la limita subzistentei de fiecare data cand mergem la cumparaturi.

Atunci cand merg la cumparaturi, ma asigur de fapt ca eu si familia mea avem ce manca.Pentru a ma asigura ca si alte fiinte de pe planete au ce manca o data cu mine, am grija sa fac de fiecare data o donatie de alimente catre oameni nevoiasi. Gandul creeaza cuvantul, cuvantul creeaza fapta, fapta creeaza realitatea in care traim cu totii. Cu cat suntem mai multi care facem asta, cu atat crestem nivelul de trai, starea de sanatate si energia vitala a intregii Umanitati.E atat de simplu.

Sigur ca dureaza pana comportamentul social se schimba, cu toate acestea semintele plantate acum au toate sansele sa creasca si sa devina o realitate globala in urmatorii douazeci de ani, cat ramane Pluton in Capricorn.

 

Nunta Cosmica sau  echilibrul astral al fortelor Yin/Yang

Un ultim aspect al perioadei, in energia caruia vreau sa finalizez acest articol este Nunta Cosmica. Nunta de care vorbim se realizeaza in fiecare an, timp de trei zile, atunci cand Soarele si Luna se afla in zodiile lor de exaltare, adica in Berbec, respectiv in Taur.

Dupa calcule siderale, aceasta conjuctura astrala se formeaza anul acesta intre 25-27 aprilie. Mesajul care ni se da“de sus” cu aceasta ocazie este acela de armonizare a masculinului cu femininul din Fiinta noastra psiho-spirituala.

Cum facem practic armonizarea

  • aducem la unison exprimarea si atitudinea noastra exterioara cu ceea ce simtim si traim in interior, adica exprimam in aceeasi masura in care simtim si simtim in egala masura cu puterea de expresie;
  • facem meditatii de integrare a Divinului masculin si feminin; meditatia pe care o practic eu in mod curent si pe care v-o propun in aceste zile speciale este sa trimitem lumina si iubire din inima catre Tatal-Cer si catre Mama-Pamant, care sunt parintii nostri cosmici. Cand ne gandim la Cer, ne conectam cu centrul galaxiei noastre si cand ne gandim la Pamant, ne conectam cu centrul Pamantului.
  • ii onoram in aceeasi masura, prin ganduri si comportament pozitiv, pe ambii nostri parinti; suntem binecuvantati daca acestia sunt si in viata; de exemplu, ii sunam intr-o teleconferinta, ne gandim cu drag la ei, ii iertam sau ne cerem iertare, le facem cadouri.
  • ne pozitionam corect ca parinte intr-un cuplu de parinti; ii respectam sotului/sotiei initiativele si autoritatea in fata copiilor, cooperam pentru a mentine o viata de familie echilibrata.
  • ne punem intr-un loc vizibil un simbol yin/yang sau o reprezentare a Soarelui impreuna cu Luna.

Atasat gasiti si varianta video a articolului, in cadrul interviului realizat cu Ileana Voicu Ghinea, careia ii multumesc.

Sa ne creasca „radacini” cat mai puternice, care sa participe la crearea unei Umanitati bine-hranite si sanatoase!

Multumesc. Multumesc. Multumesc.

Pentru interpretarea astrogramei personale, participare la cursuri si meditatii, va rog sa imi scrieti la contact@universulom.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *