Tema astrala curenta: Lumea Veche versus Lumea Noua

Tema astrala curenta: Lumea Veche versus Lumea Noua

Dragii mei OM,

Din punctul meu de vedere, sustinut prin calcule si interpretari specifice astrologiei vedice, suntem intr-un moment cu o vibratie astrologica foarte inalta, in care sunt posibile salturi evolutive extraordinare. Toate planetele numite individuale in astrologie, de la Soare pana la Saturn inclusiv, sunt grupate in doua zodii: Capricorn si Varsator, ambele impartind acelasi guvernator, Saturn. In concluzie, cheia situatiei curente, atat la nivel personal, cat si la nivel colectiv este in intelegerea simbolisticii saturniene.

Sa ne imprietenim cu Saturn

Saturn este cea mai lenta planeta personala, cu un ciclu complet in jurul Soarelui de aproximativ treizeci de ani. In astrologia vedica, el chiar este numit Shani, adica “acela care se misca incet”. De pe pozitia aceasta indepartata de Soarele central, el are un rol de observator si e inzestrat cu o viziune detasata si obiectiva asupra tuturor situatiilor care se intampla inaintea “ochilor” sai. Asa cum in legenda greceasca, zeul Cronos isi manca propriile odrasle, la fel si planeta Saturn contine, din punct de vedere energetic, tot ce se desfasoara in interiorul orbitei ei.

Lectia saturniana este intotdeauna despre rabdare, perseverenta, responsabilitate, înțelepciune, asumarea provocarilor vietii, a plusurilor si minusurilor, a cauzelor si efectelor. Darurile acestei planete vin tarziu, de obicei dupa multe incercari, dar raman cu noi pentru totdeauna, pentru ca se bazeaza pe excelenta, adica pe  o experienta desavarsita pe care am atins-o intr-un anumit domeniu.

Saturn in 2022- impactul individual si colectiv

2022 este ultimul an in care Saturn traverseaza zodia Capricornului, in drumul sau catre Varsator, si se va mai intoarce aici dupa alti treizeci de ani. De aceea, consider ca e un beneficiu pentru toti sa privim cu atentie la pozitiile zodiilor Capricornului si Varsatorului in astrograma natala, pentru a ne clarifica in privinta lectiilor, dar si a darurilor saturniene, personalizate in functie de ascendent, si pentru a vedea care e Lumea care se incheie si care e Lumea care incepe in viata noastra, pana la finalul acestui an. Senzatia de energie amestecata ne va insoti inca mult timp, pentru ca Saturn “ezita” sa aleaga una dintre cele doua zodii si intra intr-o miscare retrograda de patru-cinci luni chiar la granita intre Capricorn si Varsator.

Pentru fiecare Ascendent in parte, detaliez mai jos domeniile unde se termina si incep procesele de maturizare guvernate de Saturn:

BERBEC- Lumea veche: se finalizeaza procesul de maturizare in domeniul carierei si al pozitiei sociale.

Lumea noua: incepe un proces de constientizare asupra rolului social si antreprenorial, de creator de resurse si oportunitati pentru tine si pentru oamenii cu care rezonezi.

TAUR- Lumea veche: se finalizeaza un proces de invatare, de consolidare a viziunii de viata, pe care se sprijina de acum inainte viitorul tau; tot ce ai avut nevoie sa inveti pentru aceasta etapa a vietii tale, ai invatat; toti profesorii si mentorii potriviti au venit deja catre tine.

Lumea noua: incepe o cautare autentica a locului tau in societate, un proces de descoperire a misiunii profesionale si a carierei celei mai potrivite pentru tine, in acest punct al evolutiei personale.

GEMENI-  Lumea veche: se finalizeaza o perioada lunga de introspectie si de auto-analiza, in urma careia ajungi sa iti descoperi puteri si calitati noi, dar si sa iti testezi taria de caracter si rezistenta la stres psihic.

Lumea noua: incepe o calatorie a cunoasterii pentru tine, in care aprofundezi domenii in care doreai de mult timp sa excelezi. Sistemele filozofice, conceptele de viata cu care te intalnesti acum sunt cele care te vor defini ca om si pe care iti vei construi realitatea in urmatorii treizeci de ani.

RAC- Lumea veche: se finalizeaza un proces psihologic lung, de imbratisare a “umbrei” psihologice; integrezi toate lucrurile pe care anterior le respingeai la tine, apar constientizari inalte si solutionari intelepte ale tensiunilor din parteneriatele in care esti.

Lumea noua: incepe o perioada de auto-analiza si de descoperire a unor resurse nebanuite din fiinta si din viata  ta, care pot fi de natura materiala, emotionala, sufleteasca; ti se dezvolta calitati precum rezilienta, intuitia, receptivitatea, rabdarea in a gasi sensul esoteric, ascuns, al situatiilor si oamenilor care iti apar in cale.

LEU- Lumea veche: se finalizeaza o etapa in care iti desavarsesti calitatile de executor, de angajat intr-o activitate, fie ea chiar si una casnica; intelegi cum si cat de bine muncesti, cum te adaptezi la rutina zilnica si la stilul de viata curent; ajungi sa faci toate ajustarile necesare pentru ca acest program de viata, pe care ti l-ai facut in ultima perioada, sa te ajute sa te dezvolti in anii care vin.

Lumea noua: incepe cautarea partenerului si a parteneriatului perfect; un prim indiciu in acest caz este sa te gandesti ca, inainte de toate, ai de facut pace cu aspectele din tine pe care le respingi, pe care nu le onorezi suficient; abia cand aduci acasa, in unitate, bucatile din fiinta ta pe care le-ai negat, acel parteneriat armonios se poate manifesta in viata ta.

FECIOARA- Lumea veche: intervine maturizarea in relatiile cu copiii si totodata desavarsirea potentialului creativ al fiecaruia; ajungi sa iti intelegi mai bine rolul de parinte, rolul pe care copiii il joaca in viata ta; iti aduci creativitatea in cele mai organizate forme de manifestare; de exemplu, daca esti un artist amator, e momentul sa devii profesionist, e momentul sa iesi in lume, sa dai un concert, sa faci o expozitie, sa publici cartea care sta in sertar de ceva timp.

Lumea noua: incepe o maturizare in munca, in programul tau zilnic; sunt necesare ajustari, e necesar efort suplimentar, mai multa responsabilitate, orientare catre eficienta si catre rezultate palpabile.Saturn iti garanteaza ca poti duce la rang de arta tot ceea ce faci acum, daca ai rabdare si iti asumi fiecare pas, inclusiv provocarile.

BALANTA- Lumea veche: se finalizeaza procesul de “asezare” al mediului tau familial; cum spatiul exterior este construit dupa modelul celui interior, maturizarea emotionala prin care ai trecut in ultimii doi ani isi spune cuvantul si iti da posibilitatea sa rearanjezi relatiile de familie in cea mai inteleapta formula, sa renunti la dependente nesanatoase, la santaj emotional sau la alte forme disfunctionale de interactiune cu cei dragi.

Lumea noua: incepe un proces de manifestare autentica a creativitatii; iti doresti sa te exprimi creativ intr-o forma clara, constienta, recunoscuta de cei din jur; ai sansa ca in urmatorii doi-trei ani sa iti fie recunoscute meritele ca parinte, ca artist, ca autor sau pur si simplu sa ajungi sa te manifesti ca persoana libera, vesela, jucausa, care actioneaza din pasiune pentru un lucru, care se bucura de viata si ii inspira si pe ceilalti sa faca la fel.

SCORPION- Lumea veche: se incheie o etapa de viata in care ai avut mult de invatat din relatiile cu prietenii, cu rudele, cu vecinii, in general cu cercul de apropiati; probabil ca ai ajuns sa stabilesti limitele sanatoase in acest tip de relatii, de exemplu pana unde merge prietenia si unde incep dependenta sau conditionarea; de asemenea, ai invatat sa comunici la obiect, riguros si constient, ceea ce te poate ajuta de acum incolo,daca vrei sa le predai altora din cunostintele tale, sub forma de profesor, trainer, coach.

Lumea noua: incepe redefinirea rolului tau in familie, care se produce in acelasi timp cu o maturizare emotionala profunda, cu constientizarea tiparelor materne, din propria copilarie, care te-au insotit pana aici. Inspira adanc si pregateste-te pentru o calatorie catre adevarurile ascunse in inima ta.

SAGETATOR- Lumea veche: urmeaza o mare a validare a valorii tale personale, a capacitatilor tale, atat materiale, cat si intelectuale; de cele mai multe ori, materializarile apar sub forma unor achizitii de imobile sau terenuri, rotunjirea conturilor in banca sau obtinerea unor titluri intelectuale.

Lumea noua: incepe sa creasca nevoia unei comunicari cu sens si a unui schimb de idei coerente, intelepte; devii mai selectiv in privinta informatiilor care se vehiculeaza in jur; cercul de prieteni se rarefiaza in timp si raman doar cei pe a caror sustinere si judecata te poti baza.

CAPRICORN- Lumea veche: noua ta versiune este gata de download; ultimii ani te-au rafinat, te-au asezat mai bine in propria piele; te-ai maturizat, ai inteles care iti sunt limitele personale, cat poti sa ceri de la tine, ce resurse vitale ai pentru a te manifesta; asa cum o reptila ce isi lasa in urma pielea cea veche, esti acum si tu pregatit sa ii arati lumii o noua fata, o personalitate mai responsabila, mai constienta, mai structurata.

Lumea noua: incep sa te preocupe valoarea si valorile tale; cat de bun, cat de inzestrat esti pentru un anumit domeniu; cati bani si cate proprietati detii, ce “bonitate” ai, la propriu si la figurat; cat de bine organizat esti din punct de vedere financiar, cum iti poti administra mai bine valorile si cum iti poti valorifica mai eficient talentele.

VARSATOR- Lumea veche: se finalizeaza o etapa importanta din viata ta; inveti sa renunti la tot ce nu iti mai este de folos, lucruri, situatii, relatii, comportamente. Toate legaturile cu trecutul pe care le desfaci, le eliberezi acum te ajuta sa te re-inventezi, sa te maturizezi, sa te construiesti mai frumos ca OM. Este ca o antecamera pentru desavarsirea personala si implica multa rabdare si detasare de rezultate.

Lumea noua: lumea noua esti chiar tu; oamenii cu ascendentul sau cu multe planete in Varsator ne arata tuturor calea spre mai multa Lumina, in aceste vremuri in care axa de precesie a pamantului este inclinata catre aceasta zodie. Ai nevoie sa rafinezi si sa arati tuturor, ca un model demn de urmat, calitatile Varsatorului: spirit umanitar, de antreprenor social, entuziasm pentru comunitate, pasiune pentru lucrul in echipa, liberalism, intentia de echitate sociala.

PESTI- Lumea veche: se incheie o etapa in care ti-ai desavarsit un rol social; ti-ai folosit la maxim abilitatile de a lucra cu oamenii si de a crea retele sociale si oportunitati pentru toti; poti sa te bucuri de realizarile tale antreprenoriale, de contactele si de contractele pe  care ai reusit sa le obtii in acesti ani; veniturile tale arata cu siguranta o mai mare stabilitate si o crestere constanta.

Lumea noua: siguranta financiara pe care ai dobandit-o in ultimii ani iti permite sa incepi o cautare spirituala autentica; e momentul sa te initiezi in dimensiunea spirituala a vietii, sa cauti raspunsuri la intrebari profunde, sa cauti mentori si maestri spirituali care sa iti fie ghizi in “calatoria” inceputa; poti contribui la nivel global la rafinarea modelului spiritual existent, la crearea unui nou mod de a ne raporta la divinitate.

In ce priveste conflictul care se consuma sub ochii nostri, el poate fi vazut ca o zbatere intre cele doua tipuri de energie, a Capricornului si a Varsatorului, care, de fapt, apartin aceleiasi planete- Saturn.

Planetele din Capricorn reprezinta “lumea veche”, conservatorismul, persistenta in modele traditionale, si de multe ori, autoritatea care dusa la extrem genereaza totalitarismul, iar planetele din Varsator reprezinta “ lumea noua”, reforma, iluminarea, initiativa sociala si umanitara, care duse la extrem si ele pot degenera in rebeliune si haos.

Remedii

Din punct de vedere al pozitiei in nakshatre, aceasta Luna Noua se formeaza in constelatia numita Steaua celor o suta de vindecatori, care ne indica inclusiv ca, prin unirea eforturilor individuale, se pot atinge rezultate de neimaginat.

Ca o concluzie la cele de mai sus si ca un prim remediu la situatia curenta este sa ne amintim ca o colectivitate e formata din indivizi. Orice schimbare la nivel individual poate fi picatura care umple paharul la nivel global. 

  • Am observat foarte multe gesturi umanitare in jurul meu, ceea ce inseamna ca suntem pe punctul de a evolua la nivel de constiinta colectiva. In continuare, va invit pe toti sa faceti ceva pentru ajutarea oamenilor defavorizati de acest conflict, oricat de neinsemnat ar fi gestul dvs. si in orice mod alegeti sa il faceti.
  • Rugaciunea si meditatia colective sunt puternic sustinute din astral, la fel si formarea unor echipe de specialisti, fie ei in domeniul medical, politic, economic, social, IT, etc. Prin punerea impreuna a intentiilor si cunostintelor individuale, se poate anula un conflict care nu pare sa aiba sens la nivelul de civilizatie pe care l-a atins Umanitatea.
  • Orice persoana, pe orice nivel de competenta s-ar afla, poate forma echipe de ajutor social sau de rugaciune alaturi de vecini, prieteni, rude, etc., asa ca o alta recomandare ar fi sa luam chiar noi initiativa, “ sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume”, dupa cum spunea Gandhi, care a si facut schimbari politice imense in propria tara, prin puterea exemplului personal.
  • Pentru a intelege calitatile si defectele Lumii Vechi versus cele ale Lumii Noi, va recomand cu caldura cartea “Minunata lume noua” de Aldous Huxley sau vizionarea serialului de pe Netflix cu acelasi nume: https://m.imdb.com/title/tt9814116/?ref_=ext_shr_lnk
  • Daca vreti sa va alaturati meditatiei de grup initiate de echipa Universul OM, va invitam ca in fiecare zi, la ora 7pm, timp de 5 minute, sa constientizam si sa aducem tot mai multa Lumina in noi, cel mai usor cu ajutorul respiratiei, si apoi sa o trimitem in lume, prin intentiile noastre, vizualizand-o ca pe o raza  laser sau ca pe o raza de soare, pentru a putea lucra mai usor cu ea. 
  • Intentia comuna care insoteste aceasta Lumina interioara este: „Fie ca aceasta Lumina, pe care o aducem in noi si pe care o trimitem in lume, sa hraneasca pacea noastra si pacea din lume, pentru ca toti fratii si surorile si popoarele lumii sa traiasca in pace si armonie. Multumesc. Multumesc. Multumesc.”

Pentru consultanta personalizata, imi puteti scrie la: contact@universulom.ro.

Multumesc.

Irina- Astrologie si Dezvoltare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *