Mai multa racoare cu Ayurveda

Dragii mei OM,

Sambata este despre Ayurveda la Universul OM. Canicula continua, asa ca ma simt inspirata sa va mai dau cateva idei ayurvedice pentru a aduce racoare in corpul vostru.

Dieta pe timpul verii

E recomandat ca dieta să includă alimente cu gust dulce, amar sau astringent, care scad elementul foc, răcoresc şi hidratează organismul. Sunt de evitat felurile picante, prea sărate sau legumele cu o culoare întunecată (vinete, roşii).

Câteva dintre fructele recomandate sunt: avocado, mango, curmale, smochine, pere, struguri, pepeni, iar în cazul în care sunt suficient de dulci: mere, caise, zmeură, căpşuni, cireşe, prune.

🥦Dintre legume, se pot consuma cu precădere salată verde, spanac, broccoli, varză, conopidă, morcovi, ţelină, asparagus, mazăre.

🌱Condimentele care aduc savoare mâncărurilor estivale sunt: ghimbirul proaspăt, menta, salvia, busuiocul, cardamomul şi feniculul.🥛Beţi cât mai multă apă pe parcursul zilei şi consumaţi alcool sau cafea în cantităţi moderate! Băuturile cu gheaţă sunt nocive, deoarece provoacă o scădere bruscă a temperaturii corporale şi totodată blochează digestia. O altă băutură răcoritoare pe care o puteţi consuma zilnic este laptele.🍦Ca desert, îngheţata este de preferat ciocolatei, dar în cantităţi mici şi nu imediat după masă.

🏡Regimul de viaţă estival

Este indicat să păstraţi o atmosferă răcoroasă, întunecoasă şi liniştită în camera de odihnă, iar aşternuturile de pat să fie din bumbac sau lână. Dormiţi pe partea dreaptă pentru a favoriza respiraţia prin nara stângă, care produce o răcorire a organismului.

🏊În ceea ce priveşte activităţile sportive, alegeţi-le pe acelea care nu necesită un efort excesiv, cum ar fi înotul, exerciţiile fizice uşoare, plimbările în aer curat, pe malul unei ape.

🌕Plimbările sub clar de lună sunt recomandate, mai ales cu câteva zile înainte de luna plină. Sunt de evitat băile fierbinţi sau sauna.

👀Ochii necesită o protecţie specială în acest anotimp. În cursul zilei sau seara, timp de zece minute, aplicaţi pe pleoape două tampoane îmbibate în apă de trandafiri. In articolul de saptamana trecuta, gasiti tratat pe larg acest subiect.

👡👚🥼E bine ca incaltamintea pe care o purtaţi să dea picioarelor posibilitatea să se aerisească, iar hainele să fie uşoare şi în culorile alb, albastru deschis sau roz. Sunt de evitat combinaţiile vestimentare cu negru, roşu sau portocaliu.

🌿O planta racoritoare- Neem

Având denumirea latină de Azadirachta indica, Neem este un arbore răspândit în India, sub a cărui coroană temperatura este cu zece grade mai scăzută decât în atmosfera din jur. 💧“Racoarea” este şi efectul pe care planta îl are asupra organismului, prin administrarea internă a preparatelor care o conţin. Datorită substantelor active cu gust puternic amar, Neem purifica sangele, tonifiaza ficatul si calmeaza disconfortul gastric. Este un suport de incredere in prevenirea multor afectiuni cauzate de virusuri, bacterii sau fungi. Administrarea lui aduce beneficii în tratamentul unor afecţiuni dermatologice -dermatite, ulcer, furunculoze, acnee, eczeme, herpes, psoriazis. Il gasiti sub forma de capsule de uz intern- Neem Herba Ayurvedica sau sub forma de ulei de Neem, pentru uz extern.

Multumesc. Zile racoroase sa avem cu totii!

Irina- Consultanta Astrologie vedica si Ayurveda

0728 290242

irina.plescan@herbaayurvedica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *